Hepro-gruppen – ledande inom hemvårdsprodukter och välfärdsteknologi
Hem NYHETERE-HÄLSA Hepro-gruppen – ledande inom hemvårdsprodukter och välfärdsteknologi

Hepro-gruppen – ledande inom hemvårdsprodukter och välfärdsteknologi

Publicerat av: Redaktionen

AddLife har idag tecknat avtal om förvärv av samtliga aktier i de tre bolagen i Hepro-gruppen; Hepro AS, Mektron AS och Hepro Sverige AB.Hepro-gruppen – ledande inom hemvårdsprodukter och välfärdsteknologi 2

Hepro-gruppen utvecklar, designar och marknadsför hjälpmedel inom hemvård och välfärdsteknologi. Produkter som underlättar vård och omsorg i hemmet, en marknad som är under stark tillväxt. Förvärven blir ett positivt komplement till övriga bolag inom AddLifes affärsområde Medtech.

– ”Med en växande och åldrande befolkning i hela Norden är behovet av hjälpmedel för hemvård stort, och förväntas bara bli större. Det handlar både om funktionsvänliga produkter och digital välfärdsteknologi som ger ökad självständighet, aktivitet och trygghet för personer med funktionsnedsättning”, säger Kristina Willgård, VD, AddLife.

Hepro-gruppen har framgångsrikt etablerat sig på den norska marknaden som ett av de ledande bolagen inom hemvård och välfärdsteknologi. Bolagens produkter och lösningar säljs idag huvudsakligen till offentlig sektor och privata vårdaktörer. Viss försäljning sker även direkt till slutkonsument. Bolagen har 40 anställda och omsätter ca 155 MNOK, huvudsakligen på den norska marknaden.

Förvärven innebär ett strategisk insteg för AddLife inom området hemvård i Norge och lägger grunden för fortsatt expansion inom ett intressant tillväxtområde. Förvärven utgör vidare ett mycket bra komplement till Svan Care AB, ett bolag som förvärvades i oktober 2016. Hepro-gruppen marknadsför delar av Svan Care ABs sortiment på den norska marknaden samtidigt som Svan Care AB marknadsför delar av Hepro-gruppens sortiment på den svenska marknaden.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>