Hem NYHETER Högskolan Väst ger medicinsk utrustning till intensivvården

Högskolan Väst ger medicinsk utrustning till intensivvården

Publicerat av: Redaktionen

Nu ger Högskolan Väst tillbaka medicinsk utrustning till intensivvårdsavdelningen på Näl för att underlätta för sjukvården.

Högskolan Väst ger medicinsk utrustning till intensivvården 2

Här tas respiratorer ut från Högskolan Väst för transport till intensivvården på Näl.

Under måndagen togs tre respiratorer och sex läkemedelspumpar ut från Kliniskt lärandecentrum (KLC) för transport till Näl i Trollhättan.

”Respiratorerna togs ur bruk för några år sedan av sjukhuset och då fick högskolan dem till utbildning”, säger Karin Rehnström, ansvarig på KLC.

Utrustningen är fullt fungerande och personal från Näl har varit på högskolan och testat den.

Högskolan har sedan tidigare ett samarbete med den medicintekniska avdelningen på Näl när det gäller olika utrustning från vården.

”Vi brukar få medicinsk utrustning som Näl inte längre använder till vår utbildning.”

Läkemedelspumparna är från början inköpta av högskolan men levereras även dem till vården för att göra intensivvården effektivare.

Att högskolan blir av med en del utrustning kan påverka verksamheten, men Karin Rehnström ser inga problem med detta.

”Visst kan det bli en viss påverkan, men det viktigaste är att patienterna går först.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>