Växande hälsokoncernen Holligruppen förvärvar Restore.se
Hem NYHETER Växande hälsokoncernen Holligruppen förvärvar Restore.se

Växande hälsokoncernen Holligruppen förvärvar Restore.se

Publicerat av: Redaktionen

Holligruppen äger i dagsläget e-handeln Naturprodukter.se, samt tre fysiska butiker under samma varumärke.

De har också egenutvecklade produkter och agenturer i sin varumärkesportfölj.

Nu tar koncernen nästa steg genom att förvärva e-handeln Restore.se

Hälsobranschen har vuxit stadigt de senaste åren och denna trend ser ut att fortsätta. I Sverige består e-hälsobranschen idag av några större aktörer som dominerar marknaden, men detta öppnar också för de lite mindre aktörerna att kunna erbjuda något unikt. Holligruppens inriktning är att erbjuda kunderna de senaste och mest spännande nyheterna samt en mer personlig service. Kunskap, snabbhet och nytänkande är ledorden och nu ska bolaget växa ytterligare genom förvärvet av Restore.se. Förvärvet innebär att koncernen adderar en stark kanal, som på ett bra sätt kommer komplettera naturprodukter.se. Genom köpet av Restore.se breddas nu både produkt- och kundbas och bolaget kan på så sätt erbjuda fler spännande varumärken till både nya och befintliga kunder.

Jimmy Lidberg, tidigare OS- och VM-medaljör i brottning är VD för ett av dotterbolagen i koncernen men tillträder som VD för hela Holligruppen vid årsskiftet och han säger:

Växande hälsokoncernen Holligruppen förvärvar Restore.se

Holligruppen, från vänster Šermina Adilare, Jimmy Lidberg, Stefan Andersson, Petra Kuusela, Mattias Kontio och Peter Rosing.

”Vi ser förvärvet som ett perfekt nästa steg för att nå den hälsomedvetna kunden. Restore har en stor kundbas och erbjuder många starka varumärken på frammarsch. Detta blir ett naturligt steg i vår expansion. Vi ser flera synergieffekter i vår logistikkedja då vi kan effektivisera kostnaderna med gemensam lagerhantering och bakomliggande system. I denna första fas av vår expansionsplan så ingår också öppnandet av butiken på Fridhemsplan samt rekryteringen av Mattias Kontio som ny marknadschef. Genom förvärvet av Restore.se är nu denna första fas genomförd och fler spännande saker kommer att hända under nästa år”, berättar Jimmy.

Holligruppen ägnade stora delar av 2019 och 2020 till att investera i utvecklingen av egna system. Jimmy Lidberg fortsätter – Jag skulle säga att vi idag förfogar över lager, order och artikelsystem som är i framkant inom branschen. Vi är väl förbereda på att kunna skala upp detta rejält.

Under 2021 väntas koncernen omsätta drygt 27 mnkr, men planen är att vid bokslutet 2023 omsätta runt 50 mnkr. För att nå målet i den aggressiva expansionsplanen så rekryterades Mattias Kontio till posten som marknadschef. Mattias är en veteran i hälsobranschen med starka meriter från positioner som både marknads- och försäljningschef och senare VD för Great Earth Scandinavia i bagaget. Mattias har även arbetat med Hälsokraftkedjan och haft styrelseuppdrag för branschföreningen Svensk Egenvård.

”Jag ser verkligen fram emot att få arbeta med Holligruppen eftersom det är en koncern med stor potential. De har byggt upp tre tydliga och starka ben som nu är redo för nästa steg. Ett av benen utgörs av svenska agenturen för G&G Vitamins och Now Foods som är ett av världens mest sålda varumärken, samt det egna varumärket Holli Research. Det andra benet är de fysiska butikerna och de tredje den väletablerad näthandeln som nu också genom det senaste förvärvet stärks ytterligare. Jag kommer att bidra med erfarenhet från branschen och styrkan att paketera och sälja in de egna varumärkena. Jag tror starkt på samarbeten, att inte bara vara en logistikpartner, utan att arbeta närmare våra leverantörer så att vi tillsammans kan skapa tillväxt”, säger Mattias Kontio, marknadschef Holligruppen.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>