Hem NYHETER Hon är bäst på att kommunicera forskning – vann Forskar Grand Prix

Hon är bäst på att kommunicera forskning – vann Forskar Grand Prix

Publicerat av: Redaktionen

Med sin presentation om hur digital teknik kan hjälpa nyblivna pensionärer att röra sig mer kammade Lisa Waltersson hem förstaplatsen i Forskar Grand Prix vid Mälardalens högskola (MDH).

Hon är bäst på att kommunicera forskning - vann Forskar Grand Prix 2

Lisa Waltersson var en av fyra tävlande i Forskar Grand Prix

− Det känns såklart jätteroligt, säger Lisa Waltersson, doktorand inom hälsa och välfärd.

I en fullsatt lokal på Expectrum i Västerås anordnade MDH i fredags en av sex deltävlingar av Forskar Grand Prix – Sveriges största tävling i presentationsteknik för forskare. Tävlingen går ut på att på göra den mest begripliga, fängslande och inspirerande presentationen av sin forskning på endast fyra minuter.

− Det är verkligen en utmaning att presentera sin forskning på så kort tid. Jag såg det som ett bra tillfälle att utvecklas och få med mig kunskap som gör att jag blir bättre på att presentera min forskning även i andra sammanhang, säger Lisa Waltersson.

Vidare till riksfinal

Segern i deltävlingen innebär att Lisa Waltersson får representera MDH i riksfinalen på Nalen i Stockholm i slutet av november. Där ställs hon mot segrarna från de andra deltävlingarna.

− Nu får jag chansen att presentera min forskning igen, och dessutom representera MDH. Det gör att jag vill vässa till min presentation ytterligare, säger Lisa Waltersson.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>