Huawei lanserar Watch GT 2 – kraftfull batteritid och smarta träningsfunktioner
Hem LIVSSTIL Huawei lanserar Watch GT 2 – kraftfull batteritid och smarta träningsfunktioner

Huawei lanserar Watch GT 2 – kraftfull batteritid och smarta träningsfunktioner

Publicerat av: Mario hansen

Huawei presenterar nu sin nya smarta sportklocka Huawei Watch GT 2, utrustad med Huawei Kirin A1-chip. Den kommer i två storlekar, 46 mm och 42 mm. Utöver en kraftfull prestanda och en exceptionellt lång batteritid erbjuder klockan ett antal nya funktioner som förbättrar användarupplevelsen. Exempelvis har nya Watch GT 2 stöd för Bluetooth-samtal och är utrustad med inbyggda högtalare och lagringskapacitet för musik. Dessutom kommer klockan med förbättrade tränings- och hälsosanalysfunktioner.

Huawei lanserar Watch GT 2 – kraftfull batteritid och smarta träningsfunktioner 2Huawei Watch GT 2 kombinerar hög prestanda med effektiv energiförbrukning. Klockans Kirin A1-chip kommer med en avancerad Bluetooth-processor och en kraftfull processor för ljud. Chipet är även utrustat med Cortex M-7, en applikationsprocessor som stödjer en otroligt låg energiförbrukning, samt en separat enhet för energihantering. Cortex M-7s energiförbrukning ligger på låga 10uA/MHz medan snittet i branschen ligger på 30uA/MHz. Detta möjliggör den långa batteritiden som är unik för Huawei Watch GT 2.

För en person som dagligen använder Huawei Watch GT 2 46 mm-serien och alla dess funktioner kan batteriet räcka i upp till två veckor. Under den perioden räknas det in att funktioner såsom hjärtslagsanalys och samtalsnotifikationer är påslagna. Beräkningen utgår också från att personen varje vecka använder 30 minuter för Bluetooth-samtal, 30 minuter av uppspelning av musik, 90 minuter av träning och har aktiverat sovläget.

Batteriet i den till storleken mindre Huawei Watch GT 2 42 mm kan i sin tur räcka i upp till en vecka med dagligt användande. De båda klockorna har även en förbättrad batteritid i det GPS-positionerade sportläget, där 46 mm-serien har en batteritid på 30 timmar medan 42 mm-serien når 15 timmar.

Design med 3D-glas för bättre skärmupplevelse

Huawei Watch GT 2 har en uppgraderad skärmdesign med 3D-glas som ger en bredare och mer gränslös användarupplevelse. Urtavlan på 46 mm-serien har noggrant slipats för att skapa det rundade 3D-glaset, som i sin tur skapar en levande känsla. 42 mm-serien har också rundat glas och är endast är 9.4 mm tunt. Den omges av en extremt tunn ram i metall vilket ger en maximal skärmyta.

Klockans unika design fokuserar på modernitet och stilren form. Den är dessutom utrustad med en 1.39 tum AMOLED HD-precision pekskärm med en upplösning på 454 x 454 pixlar. Den har ett bredare färgutbud samt en design av den tunnaste sorten. Jämfört med LCD-skärmar har den en fylligare färg och högre kontrast.

Nya funktioner för sport- och träningsanalyser

De nya användningsområdena för sport och träning inkluderar ett urval av 15 sportlägen där Huawei Watch GT 2 kan samla in och analysera data från användaren. Klockan är kompatibel med åtta utomhussporter och sju inomhussporter och den kan analysera omkring 190 olika typer av data. Dessa funktioner skapar bättre kontroll över träningen samtidigt som användaren kan få professionella träningsråd – innan, under och efter träningen. Huawei Watch GT 2 kan därmed fungera som en digital personlig tränare som användaren alltid kan ha med sig.

Med Huawei Watch GT 2 kan användaren via Bluetooth-anslutningen ta emot samtal med avstånd på upp till 150 meter. Klockan stödjer även funktioner för adressboken där man enkelt kan spara och hitta kontaktinformation. Dessutom har Huawei Watch GT 2 en lagringskapacitet som tillåter användaren att ha upp till 500 mp3-filer på enheten som kan spelas upp i hörlurar och i de inbyggda högtalarna.

Omfattande hälsoanalys

Med avancerade algoritmer och tekniker har Huawei blivit en av de ledande aktörerna inom health management. Huawei Watch GT 2 hjälper till att analysera och följa upp användarens hjärtfrekvenser och meddelar om något verkar onormalt. En annan ny funktion är klockans sömnanalys, TruSleep™ 2.0. Med den mäts sömnkvalitet, puls och andningskvalitet som sedan analyseras i kombination med Huaweis AI-teknologi för att ge bästa tips på hur användaren kan förbättra sin sömn. Huawei Watch GT 2 hjälper även till att räkna steg och kaloriförbränning samt påminner användaren om att ställa sig upp om man suttit ner under en längre tid.

Utöver detta är Huawei Watch GT 2 utrustad med TruRelax™. Denna funktion fokuserar på att hjälpa användare att hantera stress genom att mäta pulsvariationer, Heart Rate Variabilities (HRV). Utifrån denna data kan TruRelax™ ge stressrelaterad feedback direkt till användaren.

Pris och tillgänglighet

Huawei Watch GT 2 46 mm kommer att finnas tillgänglig i färgerna svart och brun/silver från och med 21 oktober. Rekommenderat pris cirka 2 690 SEK.

Huawei Watch GT 2 42 mm kommer att finnas tillgänglig i färgerna Rosé Guld (Mesh) och Khaki från och med mitten av november. Rekommenderat pris för Rosé Guld (Mesh) cirka 2 990 SEK,  rekommenderat pris för Khaki cirka 2 490 kr.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>