Hem NYHETER Humana och Hermods inleder samarbete inom yrkeshögskola

Humana och Hermods inleder samarbete inom yrkeshögskola

Publicerat av: Redaktionen

Omsorgsföretaget Humana har tillsammans med Hermods yrkeshögskola inlett ett samarbete för att stärka kompetensen inom vård och omsorg.

Humana och Hermods inleder samarbete inom yrkeshögskola 2

Foto: Humana

– Vi är jättestolta över att Humana valt oss som enda samarbetspart inom området. Utöver våra andra utbildningar inom ett flertal olika branscher driver vi idag utbildningar till Stödpedagog och Specialistundersköterska inom multisjukdom hos äldre. Vi har också ansökt om att få driva utbildning till Socialpedagog och Specialistundersköterska psykiatrisk verksamhet. Samtliga fyra utbildningar leder till yrkesroller som Humana har inom sina verksamheter idag och som Hermods och Humana kommer etablera ett tätt samarbete kringsäger Ellen Bredefeldt, affärsområdesansvarig på Hermods yrkeshögskola. 

Kombinerar jobb med studier 

Utbildningarna drivs på distans och underlättar för kombination av studier och arbete, för såväl Humanas medarbetare som andra studerande. Humana, med sina nationellt etablerade verksamheter erbjuder också ett flertal LIA-platser för praktik med en bred geografisk breddning.  

– För att kvalitetssäkra Humanas tjänster är det viktigt att våra medarbetare har rätt kompetens och för vissa av våra roller är yrkeshögskoleutbildning rätt nivå. Vi tror att ett mer riktat samarbete med en utvald yrkeshögskola kan bidra till utbildningarnas utveckling, både vad gäller innehåll och möjligheten för deltagarna att kombinera sina studier med yrkesarbete, säger Marie Eklund, chef Humana Academy. 

Samarbete i ledningsgrupp 

Humana kommer delta i Hermods ledningsgrupper för samtliga fyra utbildningsinriktningarDet blir ett nära samarbete kring utbildningarnas utformning och innehåll för att säkerställa specifik yrkeskompetens riktad mot en konkret efterfrågan.  

– Som ledningsgruppsmedlem från arbetslivet är du delaktig i att kvalitets- och rättssäkra en utbildning såväl som att anta studerande. Som arbetslivsrepresentant har du också möjlighet att medverka till utbildningens utformning, det vill säga att säkerställa att utbildningens lärandemål och kompetenskrav motsvarar de krav du har som arbetsgivare. Vi är glada över att ha Humana representerade i våra ledningsgrupper och vi ser fram emot många utvecklande och levande dialoger med avstamp i rättssäkerhet, kvalitet och utbildning i rätt tid och på rätt nivå, avslutar Ellen Bredefeldt. 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>