Hur digitala kan vi bli? Framtidens kommunala vård och omsorg i i fokus på MVTe 2019
Hem EVENEMANG Hur digitala kan vi bli? Framtidens kommunala vård och omsorg i i fokus på MVTe 2019

Hur digitala kan vi bli? Framtidens kommunala vård och omsorg i i fokus på MVTe 2019

Publicerat av: Redaktionen

Välfärdsteknologin leder till ökad självständighet, trygghet och delaktighet i samhället om vi utgår från individens behov och förutsättningar.

Hur digitala kan vi bli? Framtidens kommunala vård och omsorg i i fokus på MVTe 2019 2En del kommuner ligger i framkant i användningen av teknologi inom vård och omsorg, medan andra kommuner ligger i startgroparna.

Temat för konferensen 2019 handlar om framtidens digitala samhälle. Hur skapar vi en välfärdsteknologi i framkant? – Hur digitala kan vi bli?

Och under MVTe är programmet uppbyggt kring följande ämnesområden;
– Kompetens och kompetensförsörjning
– Nytta och effekt
– Ledarskap i förändring
– Nationellt ledarskap och riktlinjer
– Från behov till breddinförande
– Metoder och verktyg
– Samverka och samarbeta

“Programrådet är väldigt stolta över att kunna presentera årets program som innefattar många spännande inslag av såväl bredd, djup och spets! Vi ser att innehållet kommer att tilltala många och att det finns mycket att ta del av både för de som kommit långt och för de som just startat”. – Petra Liuski, Programansvarig

MVTe’s syfte är att ge energi och kunskap att fortsätta, alternativt påbörja, arbetet med att implementera välfärdsteknologi och e-hälsa i verksamheten. Med årets tema vill arrangörerna få deltagarna att våga lyfta blicken se hur digitaliseringen förändrar vårt samhälle i grunden- och vad det innebär för framtidens kommunala vård.

Innan Mötesplats välfärdsteknologi och e-hälsa grundades 2015 saknade Sveriges kommuner en arena för kunskap- och erfarenhetsutbyte om kommunal välfärdsteknologi och e-hälsa. Befintliga mässor och konferenser fokuserade endast på landstings- och sjukvårdsfrågor. MVTe arrangeras av SKL, Västerås stad och Myndigheten för delaktighet för att lyfta fram behoven av frågorna kring modern teknik i kommunal vård, omsorg och socialtjänst.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>