Grattis till årets vårdchef i Sverige – Gunilla Berg
Hem EVENEMANG Vi gratulerar Gunilla Berg, årets vårdchef i Ronneby kommun i Sverige

Vi gratulerar Gunilla Berg, årets vårdchef i Ronneby kommun i Sverige

Publicerat av: Redaktionen

Årets vårdchef 2021 jobbar i Ronneby kommun.

Vi säger grattis till Gunilla Berg, enhetschef för hemsjukvården i Ronneby kommun, som på dagens vårdgala vann vårdförbundets fina pris.

Gunilla har tagit emot priset på plats i Stockholm. Priset går till en vårdchef som på ett föredömligt sätt utvecklar hälso- och sjukvårdens ledarskap och därmed bidrar till att föra medarbetarskapet framåt i sin verksamhet.

Grattis till årets vårdchef i Sverige – Gunilla Berg

Gunilla Berg

Gunilla har jobbat som enhetschef för Hemsjukvården i Ronneby kommun sedan januari 2015, och hade tidigare samma uppdrag i Växjö kommun i cirka fem år.

”Jag är så stolt och glad”, säger Gunilla Berg. ”Det bästa med mitt jobb är närheten till medarbetarna, möjligheten att påverka och hitta lösningar för att göra det bästa för dem vi är till för.”

Motiveringen från Vårdförbundets jury lyder:

”Hens driv, målmedvetenhet och tydlighet skapar reda i ett annars komplext arbete. Hen ser och tar till vara kompetensen i arbetsgruppen, stöttar sina medarbetare och ger dem förtroende, vilket gör att de växer och utvecklas. Med en innovativ ådra och ett lösningsfokuserat arbetssätt, ser denna chef möjligheterna framför hindren och har gått utanför boxen för att skapa en enhet som är i framkant när det gäller personcentrerad vård. Med både ökad livskvalitet hos patienterna och minskade kostnader för verksamheten som resultat. Kandidaten är en chef med mod, som står upp för det hen tror på, inte duckar för svåra frågor eller väljer den enkla vägen. En chef som anstränger sig för att bedriva den bästa vården för de som behöver den, utan att göra avkall på sin eller sina medarbetares arbetsmiljö. En ledare som leder med både hjärna och hjärta.”

Förutom äran vann Gunilla även prissumma på 50 000 kronor.

”Vi är många som har hört av oss till Gunilla och gratulerat henne. Vi kommer att fira när Gunilla är tillbaka. Jag är så stolt att årets vårdchef jobbar inom Ronneby kommun”, säger förvaltningschefen för vård- och omsorgsförvaltningen Maria Appelskog.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>