Hur svenska företag ökar välmående genom teknologi
Hem NYHETER Hur svenska företag ökar välmående genom teknologi

Hur svenska företag ökar välmående genom teknologi

Publicerat av: Redaktionen

Nu när vi lever i en nästan fullt digitaliserad värld vänder vi vår uppmärksamhet mot de företagen som legat i fören till utvecklingen av nya teknologier inom hälsa, både när det handlar om företagens produkter och människorna som jobbar där.

Många av dessa företag arbetar hela tiden med att förbättra sina nuvarande tekniker för att nå nya höjder av innovativ utveckling. Just här i Sverige har vi blivit kända i modern tid för att ligga före i IT-utvecklingen och välmående, och det är tack vare ett antal företag som dessa. Nedan utforskar vi lite närmare vilka några av dessa företag är och vad de gör.

Hur svenska företag ökar välmående genom teknologi 2För många som diagnostiserats med en sjukdom innebär det ofta stora förändringar i hur man lever sitt liv. Kanske jobbar man på en plats där särskilda gaser eller ämnen gör att effekten på sin nya medicinering blir värre, eller så har man något som man gillar att äta men som egentligen inte är så bra i kombination med den nya medicinen. Problemet har länge varit hur man faktiskt identifierar dessa faktorer, men med den nya appen Elsa kan detta besväret snart vara ett minne blott. Här kan man skriva in hur man känner sig och vad man gjort under dagen, och appen kan därefter räkna ut vad man bör förändra i sina levnadsvanor för att få ut de mesta av sin medicinering. Denna teknik kan vara banbrytande i hur människor mår i sitt dagliga liv.

Ett annat Stockholmsföretag som är ledande inom innovativ teknik och personligt välmående är MRG Gametek. Företaget startade sin verksamhet med en vision att forma spelindustrins framtid, och har sedan dess skapat prisvinnande spel på sajter som till exempel Mr green co. Det är inte så konstigt kanske att företagets små tech-team uppfinner så många innovativa spel och tekniker, med tanke på hur väl de tar hand om sina anställda och välkomnar nyanställda. När en ny person ansluter sig till företaget välkomnas de med en onboarding-process för att integrera dem i företaget, vilket naturligtvis skapar en härlig atmosfär att arbeta i. Ju bättre företag som dessa tar hand om sina medarbetare, desto högre blir välmåendet bland arbetarna och därav även produkterna som skapas.

För att fortsätta denna nya tradition av innovativ svensk teknik och personal som mår bra på arbetet behövs det införas från grunden. Det är viktigt att man inför den rätta tekniken i Sveriges skolor från en tidig ålder, så att bra digitala verktyg och hur man använder dem blir normen i alla skolor runt om i landet. Förutom genom politik kan detta påverkas genom näringslivet, exempelvis med hjälp av utbildningsdagar, föreläsningar och initiativ online, för att främja ungas intresse och kunskap av den digitala världen. Det har även påvisats att ungas inlärningsförmåga och välmående ökar med just en sådan varierad applicering, speciellt eftersom många ungdomar och barn lever i en digital sfär.

Det råder ingen tvivel om att svenska företag ligger långt fram i utvecklingen när det kommer till välmående, samtidigt som de banar vägen för omvärlden på många sätt. Det gäller dock att fortsätta främja denna innovativa gen om det ska fortsätta även i framtiden.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>