Hem NYHETER ICA, Mat-Tina och Generation Pep i samarbete för bättre hälsa bland barn och ungdomar

ICA, Mat-Tina och Generation Pep i samarbete för bättre hälsa bland barn och ungdomar

Publicerat av: Redaktionen

Nästan en femtedel (17 procent) av barn och ungdomars kaloriintag i Sverige består av godis, läsk, kex och kakor och knappt hälften av alla barn äter grönsaker dagligen.

ICA, Mat-Tina och Generation Pep i samarbete för bättre hälsa bland barn och ungdomar 2

Tina Nordström

Detta vill ICA tillsammans med Mat-Tina och Generation Pep ändra på och lanserar nu Melliskockarna som syftar till att inspirera barn och unga till att äta en mer varierad kost.

Initiativet Melliskockarna är en del av ICAs koncept Kompis med kroppen som sedan 2001 jobbat för att öka nyfikenheten och intresset för frukt och grönt bland barn i årskurs 2 och 5. Syftet med Melliskockarna är att barn ska lära sig vad som är ett bra mellanmål, genom att inspirera och visa hur varierade och roliga mellanmål kan vara.

– Vad vi äter har stor betydelse för hur vi mår och hur mycket vi orkar, för barn och ungdomar är det extra viktigt med en varierad och hälsosam kost. Jag hoppas att vår nya satsning kommer generera många inspirerade Melliskockar framöver och att kunskaperna leder till hälsosammare matvanor för barn och ungdomar, säger Paula Frösell, dietist på ICA.

I samband med att Melliskockarna lanseras har det också tagits fram:
– En receptfolder framtagen av Mat-Tina i samarbete med ICAs chefskock och ICAs dietist där barn ska kunna lära sig följa recept och överraska sin familj med spännande maträtter
– Ett antal inspirationsfilmer med Mat-Tina
– En pysselbok med fokus på måttenheter och näringslära
– En målarbok med info och tips kring mat och hälsa

– Som mamma till två barn vet jag att det inte alltid är helt lätt att få barn att variera sina matvanor och äta mer frukt och grönt. Jag är glad över att vara en del av Melliskockarna och jag hoppas och tror att de recept och informationsmaterial som tagits fram kommer göra stor skillnad för många barn, säger Tina Nordström, kock.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>