Innovativ distansmonitorering ger patienter med långvariga sjukdomar ökad trygghet – MediCheck och Cross tecknar samarbetsavtal
Hem PARTNERZONECROSS TECHNOLOGY SOLUTIONS Innovativ distansmonitorering ger patienter med långvariga sjukdomar ökad trygghet

Innovativ distansmonitorering ger patienter med långvariga sjukdomar ökad trygghet

Publicerat av: Redaktionen

MediCheck och Cross tecknar samarbetsavtal.

Innovativ distansmonitorering ger patienter med långvariga sjukdomar ökad trygghet – MediCheck och Cross tecknar samarbetsavtal

MediCheck, som erbjuder specialistläkare online och Cross Technology Solutions, som utvecklat plattformen LifePod för distansmonitorering av patienter med kroniska eller långvariga sjukdomar har ingått samarbetsavtal.

Samarbetet syftar till att avlasta den hårt ansatta hälso- och sjukvården med en tjänst för distansuppföljning och specialistläkare online.

– Det blir väldigt kraftfullt att kombinera effektiv distansmonitorering med LifePod och vårduppföljning när det behövs, med våra specialistläkare inom flera olika områden. Det blir en extra trygghet för både patient och vårdpersonal att ha tillgång till dagligt uppdaterad data, säger Kenneth Ilvall, medicinskt ansvarig läkare på MediCheck.

Grundidén med LifePod är att ge patienten ett konkret verktyg för att bevaka olika parametrar som påverkar det individuella hälsotillståndet och samtidigt föra över den informationen till vårdgivaren för att ge en patientöversikt, rangordnat efter medicinsk prioritet – tillgängligt närsomhelst.

Vårdgivaren vet därmed alltid vem som mår bra, vem som behöver observeras och vem som omgående behöver en medicinsk åtgärd.

Det resulterar i ett proaktivt arbetssätt – vårdgivaren kan tidigt få information om akuta sjukdomsförändringar och utifrån denna information göra proaktiva medicinska insatser, som i sin tur kan förhindra eskalerande förlopp.

– Vi har en lång erfarenhet av distansuppföljning inom ett tiotal olika kroniska hälsotillstånd. Med LifePods unika bredd tillsammans med Medichecks utbud av digitala kliniker har vi nu möjlighet att erbjuda hälso- och sjukvården avlastning i den löpande uppföljningen av kroniskt sjuka patienter, säger Dag Westberg, försäljnings- och partneransvarig på Cross.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>