ISRs Immunolid plattform utvidgas till Hepatit B
Hem NYHETER ISRs Immunolid plattform utvidgas till Hepatit B

ISRs Immunolid plattform utvidgas till Hepatit B

Publicerat av: Redaktionen

Screening av substanser från ISRs Immunolid plattform har identifierat en ny läkemedelskandidat, ISR051, som har immunstimulerande effekter och som verkar gynnsamma för behandling av Hepatit B.

ISRs Immunolid plattform utvidgas till Hepatit B 2ISR planerar nu att utvidga sin forsknings- och utvecklingsportfölj till att förutom HIV, tuberkulos och cancer även innefatta Hepatit B.

Hepatit B virus är en av världens vanligaste sjukdomar där WHO beräknar att mer än 2 miljarder har eller har haft sjukdomen och där 240 miljoner människor bär på sjukdomen kroniskt. Nästan 700 000 människor dör av smittan årligen och 25% med kroniskt bärarskap utvecklar skrumplever eller levercancer. Vaccination mot Hepatit B är framgångsrikt, men än finns inget botande läkemedel

”ISRs grund är förståelse för aktivering och reglering av immunsystemet där företagets satsningar att utveckla egna läkemedelsplattformar har givit frukt. Läkemedelskandidaten ISR051 kommer nu att utvecklas och tas fram till klinisk läkemedelsprövning för indikationen Hepatit B. Vi vet att intresset för denna indikation är mycket stort i Asien”, kommenterar Ola Winqvist, CEO ISR.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>