Kaspersky: Nästan hälften kan tänka sig att dejta någon som förbättrat sin kropp med teknik
Hem TEKNIK Kaspersky: Nästan hälften kan tänka sig att dejta någon som förbättrat sin kropp med teknik

Kaspersky: Nästan hälften kan tänka sig att dejta någon som förbättrat sin kropp med teknik

Publicerat av: Redaktionen

Kaspersky har nyligen genomfört en undersökning om människors attityd till att förbättra eller förstärka kroppen med teknik, så kallad human augmentation.

Kaspersky: Nästan hälften kan tänka sig att dejta någon som förbättrat sin kropp med teknik

Studien innefattar svar från 6500 vuxna i sju europeiska länder.

Toleransen och intresset för att tekniskt förstärka eller förbättra kroppen är stor, så länge det inte leder till orättvisa konkurrensfördelar.

Human augmentation är något som vi hittills mest sett i science fiction-filmer. Idag är det dock en växande tekniktrend med många praktiska tillämpningar. Human augmentation finns i två former, den ena är för att hjälpa människor av hälsoskäl, där exempelvis skadade kroppsdelar ersätts av smarta proteser. Den andra är när människor vill förbättra sina existerande förmågor till exempel genom att sätta in ett RFID-chip under huden.

– Det finns ett brett stöd och stort intresse för human augmentation i Europa, även om det också finns bekymmer kring konsekvenserna av det, säger Marco Preuss, chef över Kasperskys forsknings- och analysteam i Europa. Det är viktigt att redan nu se över regleringar och säkerhet kring denna typ av teknik, så att den kan komma till bästa möjliga nytta.

46 procent av de vuxna i Europa anser att människor bör vara fria att förbättra sina egna kroppar med teknik. Bara 16,5 procent av européerna anser att de som väljer att förstärka sig själva med teknik skulle vara konstiga. 12 procent av européerna uppger att de skulle ha något emot att arbeta med en person som använder sig av någon form av teknisk förstärkningsteknik. Anledningen till det är främst att dessa personer skulle kunna få orättvisa fördelar på arbetsplatsen.

Enligt Kasperskys studie säger mer 51 procent av européerna att de har träffat någon som redan haft någon form av förbättringsteknik. 45 procent av européerna har inte heller några problem att dejta någon som gjort teknikförbättringar av kroppen och 5,5 procent uppger att de redan har dejtat någon med kroppsförbättringsteknik.

– Human Augmentation ska inte ses som en avancerad högteknologisk lösning för bara några få och privilegierade, säger Hannes Sapiens Sjöblad, VD och grundare av DSruptive Subdermals. Den måste göras tillgänglig för alla till ett acceptabelt pris, så att många kan dra fördelar av den.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>