Hem NYHETER Kaustik förvärvar Carefox

Kaustik förvärvar Carefox

Publicerat av: Redaktionen

Kaustik, ett IT-bolag inom vård- och omsorgssektorn, har förvärvat samtliga aktier i Carefox som har utvecklat ett marknadsledande planeringssystem för hemtjänst.

Kaustik förvärvar Carefox 3Sedan 2014 erbjuder Jönköpingsbaserade Carefox ett system som används till hemtjänstplanering för såväl privat som kommunal sektor och idag använder var tredje hemtjänstföretag Carefox. IT-tjänsten optimerar planeringen av hemtjänsten genom att ta hänsyn till vårdtagarens beslut samt behov samtidigt som att det effektiviserar medarbetarnas arbetstid.

– Vi är otroligt glada över att få välkomna Carefox. Vi delar samma värdegrund och brinner för att genom IT-lösningar ge mer tid åt omsorgen. Genom förvärvet stärker vi vår position ytterligare på den svenska marknaden. Det gör att kunderna kan fortsätta känna sig trygga med att vi även i framtiden kommer utveckla de bästa av systemstöd, säger Christian Ljunge, vd Kaustik.

I och med förvärvet erbjuder Kaustik marknadsledande system för såväl hemtjänst som för personlig assistans vilket är fördelaktigt eftersom många omsorgsföretag bedriver båda tjänsterna.

– Nu kan vi ge kunderna ett kombinationserbjudande vilket gynnar många utförare, berättar Christian Ljunge.

– Carefox är stolta över att få bli en del i ett mycket kompetent och branschnära IT-bolag som är nära sina kunder och sina medarbetare. Vi är övertygade om att vi tillsammans kan fortsätta att skapa lösningar för våra kunder som frigör tid i administrationen så de kan lägga mindre tid på kontoret och mer tid hos sina kunder, säger Erik Reuthammar, VD för Carefox.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>