Hem NYHETER Konsultbolaget Complyit stöttar Uppsalaföretag

Konsultbolaget Complyit stöttar Uppsalaföretag

Publicerat av: Redaktionen

Complyit består av ca 90 medarbetare som arbetar mot life science-företag.

Konsultbolaget Complyit stöttar Uppsalaföretag 2

Foto: Edvin Helsing. Anna Fernkvist och Sofia Osson, konsultchefer på Complyit som är ny partner till UIC.

Nu går de in som ny partner till UIC för att stötta bolag inom bl.a. läkemedel, bioteknik och medicintekniksbranschen. Complyit sticker ut inom konsultbranschen och toppar listorna över de tekniska konsultbolag som har störst andel kvinnor och har blivit utsedda till Gasellföretag 5 år och MästarGasell samt Superföretag 4 år i rad.

– Complyit har kontakt med de flesta stora och medelstora bolagen inom life science i Uppsala, det ska bli roligt att även arbeta mer med helt nystartade bolag inom vår bransch, säger Sofia Olsson, konsultchef på Complyit.

Complyit är konsulter inom life science som fokuserar på individen och relationer. Som UIC-partner kommer Complyit erbjuda sin expertis till startups och tillväxtföretag inom UICs affärsutvecklingsprogram. Genom sina tjänster kommer Complyit bidra till att UIC-bolagen blir mer konkurrenskraftiga genom senior expertis inom bland annat kvalitetsfrågor, regulatoriska frågeställningar, projektledning och validering.

– Med vår breda expertis inom läkemedel och medicinteknik kan vi hjälpa startups att blicka framåt för att förstå, planera och genomföra nästa steg efter den initiala produktutvecklingen eller prototyptillverkningen, fortsätter Anna Fernkvist, konsultchef på Complyit.

Inom Complyit är alla utbildade ingenjörer eller liknande inom till exempel biologi, kemi, process- och materialteknik och har ett brinnande intresse för läkemedel, bioteknik och medicinteknik. För Complyit är kompetens och driv en hygienfaktor och de hoppas kunna bidra till att stärka bolagen inom UIC och skapa framgångsrika life science-bolag.

– Jag är glad att kunna hälsa Complyit välkommen som partner till UIC. Vi bedömer att behovet av Complyits tjänster är stort och det passar väl in då drygt 35 % av bolagen som UIC arbetar tillsammans med, verkar inom life science-branschen. UIC samordnar även en nationell plattform för utveckling av life science-bolag som behöver support, vilket ytterligare breddar nätverket av företag, säger Per Bengtsson, vd på UIC.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>