Kristina Ljungros ny generalsekreterare för Astma- och Allergiförbundet
Hem NYHETER Kristina Ljungros ny generalsekreterare för Astma- och Allergiförbundet

Kristina Ljungros ny generalsekreterare för Astma- och Allergiförbundet

Publicerat av: Redaktionen

Den 1 maj tillträder Kristina Ljungros som generalsekreterare för Astma- och Allergiförbundet.

Kristina Ljungros ny generalsekreterare för Astma- och Allergiförbundet 1

Astma- och Allergiförbundets får ny generalsekreterare

– Jag är mycket glad över att få förtroendet att leda en spännande och viktig organisation som arbetar för förbättrad livskvalitet för ca 3 miljoner människor med allergisjukdom. Förbundets arbete har även centrala kopplingar till hälsa, giftfri miljö och hållbar utveckling. Jag ser på Astma- och Allergiförbundet som en organisation med mycket stor potential där jag med min bakgrund förhoppningsvis kan bidra till ett ökat genomslag, säger Kristina Ljungros.

Kristina har en gedigen erfarenhet från engagemang i den ideella sektorn. Hon har bland annat varit arbetande förbundsordförande för RFSU under sex år och är idag vice ordförande i Röda Korset. Utifrån dessa breda erfarenheter kommer Kristina föra in nya aspekter till förbundets verksamhet.

– Jag brinner för folkhälsofrågorna och är övertygad om att det är en bred samverkan mellan många olika samhällsaktörer, som kommer att utveckla förmågan att hantera allergiproblemen, säger Kristina Ljungros.

Astma- och Allergiförbundet möter flera problemställningar under de närmaste åren som innebär att en modernisering av organisation måste ske. Vården står inför stora utmaningar och måste bli bättre på att möta människor med allergisjukdomar, vilket kräver ett ökat politiskt tryck där förbundet har ett viktigt uppdrag. Organisationen har även stor potential att nå en större målgrupp genom sin produktmärkning, vilket skulle bidra till bättre hälsa och hållbar konsumtion.

– Kristina är rätt person att hålla i rodret som generalsekreterare när vi möter dessa framtidsutmaningar, säger förbundets ordförande Maritha Sedvallson.

Kristina är inriktad på att öka organisationens genomslag och hon har en gedigen erfarenhet från samverkan med den medicinska professionen och ett brett kontaktnät inom det vårdpolitiska området.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>