Hem NYHETER Kroatiens första mjölkbank köper Human Milk Analyzer med stöd av UNICEF

Kroatiens första mjölkbank köper Human Milk Analyzer med stöd av UNICEF

Publicerat av: Redaktionen

Miris är stolta och glada över att få förtroende att sälja Human Milk Analyzer till Kroatiens första mjölkbank på University Hospital Zagreb, och hjälper därmed till att säkerställa bästa möjliga vård för tidigt födda barn i Kroatien.

Kroatiens första mjölkbank köper Human Milk Analyzer med stöd av UNICEF 3Analysinstrumentet doneras av UNICEF, som också stöder mjölkbankprojektet i syfte att förbättra neonatalvården i Kroatien.

Miris är stolta och glada över att få förtroende att sälja Human Milk Analyzer till Kroatiens första mjölkbank på University Hospital Zagreb, och hjälper därmed till att säkerställa bästa möjliga vård för tidigt födda barn i Kroatien.

Analysinstrumentet doneras av UNICEF, som också stöder mjölkbankprojektet i syfte att förbättra neonatalvården i Kroatien.

Det svenska MedTech-bolaget Miris som är ledande inom analysinstrument för humanmjölk, har sålt sitt analysinstrument Miris HMA till Kroatiens första mjölkbank på University Hospital Zagreb. Mjölkbanken öppnade i augusti 2017. Instrumentet gör det möjligt att individuellt anpassa näringsintaget från bröstmjölk för prematura och sjuka barn som behöver extra näring. Ordern är strategiskt viktig då UNICEF har bidragit med finansiella medel som stöd för att bidra till en förbättrad neonatalvård i landet.

– “Vi är oerhört glada och tacksamma över att kunna bidra till att förbättra neontalavården med MirisHMA instrument och individuell nutrition. Vi önskar Universitetssjukhuset i Zagreb och UNICEF fortsatt framgång i deras arbete och vill samtidigt tacka dem för att de väljer Miris HMA, avslutar, Camilla Myhre Sandberg, VD Miris.

I Kroatien föds i genomsnitt 2000 barn för tidigt varje år, ca 400 av dessa barn behöver neonatal intensivvård. Bröstmjölk är avgörande för extremt prematura barns överlevnad och utveckling. För tidigt födda barn som får individuell anpassad bröstmjölk har en betydligt lägre risk att drabbas av allvarliga infektioner eller neurologiska handikapp, och kan dessutom vårdas kortare tid på sjukhus.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>