Kronans Apotek är först i Sverige att erbjuda en digital och mobil spirometer till astma- och KOL-patienter
Hem Nyheter Kronans Apotek är först i Sverige att erbjuda en digital och mobil spirometer till astma- och KOL-patienter

Kronans Apotek är först i Sverige att erbjuda en digital och mobil spirometer till astma- och KOL-patienter

Publicerat av: Redaktionen

En av de största kronikergrupperna i Sverige är astma- och KOL-patienter.

Kronans Apotek är först i Sverige att erbjuda en digital och mobil spirometer till astma- och KOL-patienter 2

Kronans Apotek är först i Sverige att erbjuda digital och mobil spirometer till astma- och KOL-patienter

Som första och enda återförsäljare kan nu Kronans Apotek erbjuda denna patientgrupp en digital och mobil spirometer. Det innebär att patienterna får en möjlighet att mäta sin lunghälsa i hemmet och enkelt dela informationen med sin läkare i realtid. I ett första steg delas 250 st spirometrar kostnadsfritt ut till astma- och KOL-patienter.

Den första digitala och portabla spirometern, Air Next, är en svensk innovation som ämnar revolutionera lungsjukvården. Kronans Apotek, i samarbete med Doktor.se, erbjuder nu produkten till patienter. Air Next förskrivs från en läkare på Doktor.se som patienten sedan kan hämta ut på Kronans Apotek. I ett första steg delas 250 st spirometrar kostnadsfritt ut till astma- och KOL-patienter. Normalpriset är 1998 kr.

Anders Torell, VD på Kronans Apotek säger:

-Det råder ingen tvekan om att digital teknik kan bidra till att lösa flera av vårdens utmaningar och öka patienternas engagemang. Air Next Spirometern är ett exempel på en produkt som väl passar in hos oss och Doktor.se och där vi både stöttar och underlättar för kroniker och samtidigt förbättrar resultaten, ökar patientsäkerheten och minskar de totala kostnaderna inom vården.

Air Next Spirometer kopplas enkelt ihop med en smartphone genom en app som heter Aria, som direkt ger information om patientens lunghälsa. Informationen kan därefter kopplas till en sjuksköterska eller läkare, vilket gör att de kan följa resultatet av mätningar utförda i hemmiljö. Produkten är CE-certifierad och fungerar på samma sätt som de betydligt dyrare system som finns på vårdcentraler och sjukhus.

-Vår vision har hela tiden varit att ge patienter en möjlighet att kunna följa och mäta sin lunghälsa även mellan läkarbesöken. Eftersom astma är ett sjukdomstillstånd som varierar ger vår spirometer Air Next och appen Aria patienten möjlighet att själv hålla koll på sin astma, berättar Linus Bosaeus, Operations Manager på NuvoAir.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>