Hem NYHETER Kronans Apotek skänker handsprit till hemsjukvården i Gustavsberg och Vid Din Sida

Kronans Apotek skänker handsprit till hemsjukvården i Gustavsberg och Vid Din Sida

Publicerat av: Redaktionen

Under de senaste dagarna har personalen på vårdcentralen i Gustavsberg tvingats ransonera handspriten som de använder vid hemsjukvård hos cirka 300 patienter.

Kronans Apotek skänker handsprit till hemsjukvården i Gustavsberg och Vid Din Sida 2

Jeanette Höglund, grundare av Vid Din Sida, är tacksam över att hon nu frikostigt kan förse hemlösa pensionärer med välbehövlig handsprit.

För att vårdpersonalen ska kunna skydda sig själva och riskgrupperna skänker nu Kronans Apotek 2000 flaskor handsprit till vårdinrättningen. Samtidigt skänks även 500 flaskor till organisationen Vid Din Sida som stödjer äldre hemlösa och fattigpensionärer i Stockholm.

Anders Torell, VD på Kronans Apotek säger:

-Vi har en kris och då måste vi hjälpas åt. Det känns bra att kunna hjälpa till att underlätta för både vårdpersonal och för de mest utsatta grupperna.

Gustavsbergs vårdcentral är Sveriges största vårdcentral och förser vårdhjälp till en kommun med 10 000 öar. Vårdcentralen har haft brist på handsprit när de besöker riskgruppspatienter som inte kan eller bör ta sig in till sjukvårdsinrättningar och därmed är bland de absolut mest utsatta patienterna.

-Vi har betydligt mindre handsprit än vad behovet är och som det ser ut i dag så vet inte vi hur många flaskor handsprit vi får när vi beställer. För oss som jobbar i vården är handspriten mycket viktig för att skydda våra patienter, personal och för att förhindra smittspridning. Flaskorna från Kronans Apotek kommer därför att göra stor skillnad och vi är mycket tacksamma för hjälpen, säger Maria Silversten, enhetschef på Gustavsbergs vårdcentral.

Gustavsbergs innovativa hemsjukvårdsteam var tidiga med att själva tillverka egna munskydd med visir förra veckan för att lösa utmaningarna som följt i Corona-krisens spår.

Hemlösa och fattigpensionärer är också väldigt utsatta. Därför har Kronans Apotek valt att även ge Vid Din Sida handsprit. Organisationen som började med att sätta upp soppkök 2016 och stötta med mat, kläder och andra förnödenheter, kommer inom kort att arbeta med uppsökande verksamhet mot fattigpensionärer och leverera matkassar eftersom de nu inte kan ta sig till soppköken på grund av smittorisken.

Jeanette Höglund, grundare Vid Din Sida säger:

-Hemlösa pensionärer som lever på Stockholms gator löper större risk att smittas av virus och de har begränsad tillgång till tvål och vatten. Därför är vi otroligt glada att nu frikostigt kunna förse våra äldre med handsprit tack vare Kronans Apoteks gåva!

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>