Under de senaste veckornas höga tryck på vårdgivare i Sverige, med krav på att högriskgrupper hålls på distans, har behovet av digitala verktyg ökat.
KRY lanserar därför en gratis, säker webbaserad plattform där all vårdpersonal kan ha videomöten med sina patienter.
Care Connect by KRY ger all vårdpersonal i Sverige möjligheten att på ett enkelt och säkert sätt träffa sina patienter digitalt via en webbplattform. Plattformen finns även tillgänglig i Europa och är gratis både för vårdgivare och patienter.
– Vi har valt att utveckla plattformen för att vårdgivare i hela Sverige ska kunna ha videomöten med sina patienter. Detta är särskilt viktigt nu då många riskgrupper uppmanas stanna hemma. Genom att tillgängliggöra videosamtal ser vi till att alla, oavsett geografisk plats, kan genomföra ett digitalt vårdmöte på distans, säger Peder Stahle, produktchef, KRY.
Care Connect by KRY är den andra i raden av digitala lösningar som KRY utvecklat för att möta patientbehoven under Corona-krisen. Symptomkollen lanserades i appen redan måndagen 16 mars och hjälper patienter att, genom ett frågebatteri, bedöma hur de ska agera på uppvisade symptom. Över 15 000 personer har redan gjort testet som kan upprepas dagligen för att monitorera tillståndet.
Så här fungerar Care Connect by KRY:
- Gratis och enkelt: Vårdgivaren skickar en länk till patienten i ett textmeddelande. Patienten behöver inte öppna ett konto som på många andra videoplattformar.
- Säkert: Webbgränssnittet gör det möjligt att hålla helt krypterade konsultationer som endast kan startas av vårdpersonal.
- Stoppar spridning av smitta: Hälsorådgivning på distans gör att både patienter och vårdgivaren är skyddade från Corona-smitta och inte kan föra den vidare. Återkommande rådgivning är möjligt för patientgrupper som behöver, till exempel kroniker
- Medicinsk personal kan arbeta mer effektivt: Genom att underlätta för vårdgivaren att arbeta flexibelt och på distans kan vårdgivarna öka sin kapacitet.
- Tillgänglig i hela Europa: Finns på engelska, franska, tyska, italienska, spanska, svenska, norska, danska, holländska och polska. Fler språk planeras.