Läkemedelsakademin vidareutvecklar utbildningar för nyanlända farmaceuter – apotekssvenska i fokus
Hem NYHETER Läkemedelsakademin vidareutvecklar utbildningar för nyanlända farmaceuter – apotekssvenska i fokus

Läkemedelsakademin vidareutvecklar utbildningar för nyanlända farmaceuter – apotekssvenska i fokus

Publicerat av: Redaktionen

För sjätte året i rad beviljas Apotekarsocietetens utbildningsavdelning Läkemedelsakademin så kallade främjandemedel.

Läkemedelsakademin vidareutvecklar utbildningar för nyanlända farmaceuter – apotekssvenska i fokus

Detta för att tillhandahålla och utveckla kostnadsfria utbildningar till nyanlända farmaceuter.

Totalt beviljas Läkemedelsakademin drygt en miljon kronor för e-utbildningar inom områdena egenvård, farmakoterapi och apotekssvenska.

– Det känns bra och viktigt att vi får förtroendet att stötta icke-EU-farmaceuters resa mot svensk farmaceutlegitimation för sjätte året i rad, säger Hanna Rickberg, utbildningschef på Läkemedelsakademin.

Med årets främjandemedel kommer särskilda insatser läggas på att utveckla utbildningarna inom apotekssvenska. Återkoppling från universiteten och målgruppen visar att just språkkunskaperna ofta är en av de största utmaningarna för att kunna genomföra kunskapsprov och kompletteringsutbildning på universitetsnivå.

– Det kan vara brister i att kunna kommunicera på svenska kring farmaceutiska frågor med kund, kollega och annan hälso- och sjukvårdspersonal, samt att kunna sätta sin farmaceutiska roll i ett svenskt apotekssammanhang, säger Hanna Rickberg.

– Där fyller våra e-utbildningar ett stort behov då man får lära sig teori, men också får inblick i typiska begrepp och situationer som uppstår på svenska apotek.

Läkemedelsakademin vidareutvecklar och ljudsätter därför sina e-utbildningar i apotekssvenska, med målet att ha dem klara innan sommaren. Man kommer också att bjuda in till forum för information och nätverkande med svenska farmaceuter.

– På detta sätt vill vi ge samma möjlighet till nätverkande och stärkande av sin professionella identitet som redan etablerade farmaceuter har, säger Hanna Rickberg.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>