Läkemedelsroboten Dosell erhåller MDR-märkning hos Läkemedelsverket
Hem TEKNIK Läkemedelsroboten Dosell erhåller MDR-märkning hos Läkemedelsverket

Läkemedelsroboten Dosell erhåller MDR-märkning hos Läkemedelsverket

Publicerat av: Redaktionen

Ett ledande Life-Science bolag inom digitalisering av läkemedelshantering meddelar idag att bolagets läkemedelsrobot Dosell har registrerats hos Läkemedelsverket och certifierats under MDR.

Det innebär att produkten är godkänd enligt EU-förordning om medicintekniska produkter som säkerställer säkerheten och prestandan av medicinteknisk utrustning.

Med registrering hos Läkemedelsverket och certifiering under MDR uppfyller iZafe Groups läkemedelsrobot Dosell kraven enligt den nya förordningen.

Dosell har varit CE-märkt enligt tidigare gällande direktiv för medicintekniska produkter, MDD. EU:s nya medicintekniska förordning (Medical Device Regulation – MDR) ersatte MDD i maj 2021. Som alla medicintekniska bolag med produkter på den europeiska marknaden har iZafe Group behövt anpassa sin verksamhet för att möta de nya kraven för CE-märkning av produkterna.

”Vår läkemedelsrobot Dosell har registrerats hos Läkemedelsverket och certifierats under MDR. MDR-certifieringen är viktig eftersom den intygar att produkten fortsätter att motsvara EU:s grundläggande hälso-, miljö- och säkerhetskrav. Vi har investerat både tid och ekonomiska resurser för att säkerställa att vi uppfyller alla nya direktiv och vi är stolta att vi lyckades lämna in ansökan den 26:e maj då MDR ersatte MDD.” säger Anders Segerström, VD iZafe Group.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>