Lindex investerar i femtech
Hem NYHETER Lindex investerar i femtech

Lindex investerar i femtech

Publicerat av: Redaktionen

Lindex går in i femtech, en helt ny marknad och lanserar varumärket Female Engineering vars innovativa produkter förbättrar kvinnors välbefinnande genom livets olika faser.

Satsningen är en del i företagets arbete att skapa nya affärs- och tillväxtmöjligheter utifrån Lindex unika underklädeskompetens och högre syfte – att stärka och inspirera kvinnor.

Som ett ytterligare led i satsningen investerar och förvärvar Lindex en majoritetspost i startup-bolaget Spacerpad och dess patentsökta innovation inom mensskydd.

”Vårt arv och långa erfarenhet som underklädesföretag har gett oss en unik kunskap om kvinnors kroppar och gjort oss till experter på passform, komfort och kvalité. Genom att använda vår expertis på nya sätt investerar vi nu inom femtech med varumärket Female Engineering, som bland annat erbjuder innovativa absorberande underkläder utvecklade för att tillgodose kvinnans behov genom livets alla stadier. Femtech är en ny mycket spännande marknad för oss som skapar nya hållbara tillväxtmöjligheter utifrån Lindex styrkor och vår unika kompetens”, säger VD Susanne Ehnbåge.

Lindex investerar i femtechFemale Engineerings produkter är baserade på flera års forsknings- och utvecklingsarbete av Lindex underklädesexperter tillsammans med forskare, textilingenjörer och produkt- och materialinnovatörer. Ett urval av Female Engineerings sortiment är planerat att lanseras till sommaren. Produkterna kommer erbjudas på lindex.com och från hösten även på femaleengineering-official.com samt i utvalda Lindex-butiker.

”Med Female Engineering i Lindex varumärkesportfölj positionerar vi oss på en attraktiv tillväxtmarknad med stor potential. Det är en viktig milstolpe i vårt dedikerade arbete att supporta kvinnor genom livet, och som fötts ur vårt underklädesarv och vårt högre syfte att stärka och inspirera kvinnor. Female Engineering är en riktig ”game changer” vars innovativa och hållbara produkter med patenterad teknologi fokuserar på att lösa kvinnors behov genom livets faser som menstruation, graviditet, efter förlossning, amning, klimakteriet och inkontinens. Behov som inte tillgodosetts på det här sättet tidigare. Vår lansering är början på en intressant resa som kommer byggas och utvecklas tillsammans med våra kunder”, säger Susanne Ehnbåge.

Som en ytterligare del i Lindex satsning inom femtech investerar och förvärvar Lindex en majoritetspost i startup-bolaget Spacerpad AB. Spacerpads mål är att bekämpa mensfattigdom och främja en hållbar konsumtion. Spacerpad har utvecklat ett återanvändningsbart mensskydd med en helt ny patentsökt innovativ teknik. Bolaget drivs av Lena Berglin, docent i textil design och teknologi vid Textilhögskolan, Högskolan i Borås, och Karin Högberg, universitetslektor i vårdvetenskap.

”Kvinnan och hennes behov är allt för oss på Lindex. Spacerpad besitter en unik tillgång och möjlighet med sin återanvändningsbara binda och att vi går in som investerare och partner i detta bolag känns fantastiskt spännande. Vår ambition är att tillsammans möjliggöra att det innovativa mensskyddet kommer ut till flickor och kvinnor som lever i mensfattigdom och därmed bidra till att kvinnors och flickors egenmakt stärks”, säger Susanne Ehnbåge.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>