MåBra lyfter vikten av self care – lanserar digital kalender!
Hem UNDERSÖKNING MåBra lyfter vikten av self care – lanserar digital self care kalender!

MåBra lyfter vikten av self care – lanserar digital self care kalender!

Publicerat av: Redaktionen

Stress, oro och ångest är återkommande hälsoproblem för svenska kvinnor och har dessutom förvärrats under pandemin.

Undersökningar visar att behovet av egenomsorg är större än någonsin och att små insatser kan göra stor skillnad.

Det har MåBra tagit fasta vid när de i februari lanserar en digital self care-kalender.

Just nu är vi i större behov av egenomsorg än någonsin tidigare. Det visar Aller Medias studie She Report, där man pratat med 1255 kvinnor om self care. Många vill bli bättre på att ta hand om sig själva, framför allt att stressa mindre och få bättre självkänsla.

– Vid sidan av att behovet att ta hand om vårt inre ökar också pressen att se bra ut på utsidan. Särskilt unga kvinnor upplever en stress från sociala medier att se ut på ett visst sätt, säger Jennie Sandberg, chefredaktör på MåBra.

Som Sveriges största hälsotidning vill MåBra öka medvetenheten kring vikten av self care och hur små insatser kan ge snabb och stor effekt. Med start 1 februari startar en digital self care-kalender på magasinets instagramkonto, med dagliga och enkla övningar som syftar till bättre psykisk hälsa. Kalendern finns även att hitta i MåBras februarinummer.

– Den som mår bra och är harmonisk är också ofta snällare mot sig själv. Och ju snällare vi är mot oss själva, desto mer ökar vi chansen att tycka om det allra viktigaste i våra liv, nämligen oss själva, säger Jennie Sandberg.

Om self care bland Sveriges kvinnor, 18-75 år
  • MåBra lyfter vikten av self care – lanserar digital kalender!De flesta kvinnor ägnar sig åt self care några gånger i veckan, äldre i högre utsträckning än yngre.
  • 7 av 10 kvinnor förknippar self care med mentalt fokus
  • Hälften av alla kvinnor som använder naturen som self care gör det genom att ”bara vara” i den
  • 1 av 5 kvinnor upplever sig ha tagit bättre hand om sitt välbefinnande under pandemin jämfört med andra år.
  • 31 procent av kvinnorna använder Instagram som inspiration till self care

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>