Människor som återhämtar sig från hjärtsvikt drar nytta av en strategi som inkluderar behandling av depression
Hem UNDERSÖKNING Människor som återhämtar sig från hjärtsvikt drar nytta av en strategi som inkluderar behandling av depression

Människor som återhämtar sig från hjärtsvikt drar nytta av en strategi som inkluderar behandling av depression

Publicerat av: Redaktionen

Att kombinera hjärtsviktsbehandling och behandling för depression förbättrar behandlingsresultatet av hjärtsvikt

Specialutbildade sjuksköterskor som arbetade under ledning av en kardiolog, psykiater och primärvårdsläkare och behandlade både depression och hjärtsvikt via telefonkonsultationer med patienterna.

Efter 12 månader fann forskarna att personer som fått kombinerad vård rapporterade förbättrat välbefinnande, mer energi och bättre humör jämfört med de som fick standardvård.

Teamet från University of Pittsburgh rekryterade 756 personer med hjärtsvikt, vilket inkluderade 629 personer med depression, till Hopeful Heart Trial. Specialutbildade sjuksköterskor, som handleddes av en kardiolog och en psykiater, vidarebefordrade behandlingsrekommendationer till både studiedeltagarna och deras primärvårdsläkare. De följde upp det med vanliga telefonsamtal och föreslog justeringar i vården vid behov.

Depression vid hjärtsvikt leder till ökad risk för död

Människor som återhämtar sig från hjärtsvikt drar nytta av en strategi som inkluderar behandling av depressionStudiens författare och professor i medicin vid University of Pittsburgh, Dr Bruce Rollman, kommenterar: ”Hjärtsvikt är en av de vanligaste kardiovaskulära sjukdomarna och den ökar ännu mer när befolkningen åldras. Jag är mycket exalterad över våra resultat eftersom de visar att vi framgångsrikt kan utbilda sjuksköterskor till att leverera effektiv behandling av depression som en del av hjärtsviktvården som de redan levererar, och att detta pragmatiska tillvägagångssätt kan avsevärt förbättra patienternas stämningsläge och hjälpa dem återfå en bättre livskvalitet. ”

Trots att depression uppstår hos upp till hälften av personer med hjärtsvikt, undersöker ofta inte kardiologer detta. Depression har associerats med mindre följsamhet till behandling för hjärtsvikt som rekommenderas av läkare, tillsammans med en högre risk för död och ökad återinläggning på sjukhus.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>