Hem NYHETER MD100 Strokefinder godkänd för att i studier stroketesta patienter i helikopter under flygning

MD100 Strokefinder godkänd för att i studier stroketesta patienter i helikopter under flygning

Publicerat av: Redaktionen

MD100 Strokefinder kommer att användas i studier för att stroketesta patienter under flygning.

MD100 Strokefinder godkänd för att i studier stroketesta patienter i helikopter under flygning 3Detta kommer att kunna förbättra vårdprocessen för Stroke- och traumapatienter vid längre och svårare transporter.

CHC Helicopter Service har tillsammans med Equinor AS och i samverkan med Medfield utvärderat MD100 i ytterligare en strålningstest relaterat till flygsäkerhetskrav.

Testet genomfördes i Norge med godkänt resultat och det innebär att MD100 får användas i studier för att stroketesta patienter under flygning i SAR-helikopter Sikorsky S-92.

Resultatet innebär att Equinor och Medfield fortsätter med planerna för en användarstudie att stroketesta patienter under flygning, som ett tillägg till de studier som redan pågår i Stavanger och Bergen.

Om studien är tillfredställande kommer resultaten leda till att vårdmetoderna kan utvecklas och MD100 får en självklar position i vårdkedjan.

Resultatet av testet övertygar att MD100 är designat för prehospital stroke- och traumavård och om resultaten från användarstudien är positiva kommer dessa resultat kunna användas internationellt för att utrusta andra ambulanshelikopterorganisationer med MD100, säger VD Stefan Blomsterberg

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>