Medtechbolaget Airsonett ny kund hos Orbit One
Hem TEKNIK Medicinteknikbolaget Airsonett ny kund hos Orbit One

Medicinteknikbolaget Airsonett ny kund hos Orbit One

Publicerat av: Redaktionen

Det svenska medicinteknikbolaget Airsonett har valt kontraktstillverkaren Orbit One som partner för delar av sin tillverkning.

Airsonett utvecklar och marknadsför medicinteknisk apparatur som används för behandling av patienter med svår allergisk astma och eksem.

Airsonetts TLA-behandling innebär att patienten får ren luft i andningszonen under natten, som är 99,5% fri från partiklar och allergener, så att luftvägarna och immunsystemet kan vila och återhämta sig. Behandlingen förskrivs av specialistläkare och är subventionerad av sjukvården. Orbit One får nu uppdraget att producera den nya generationen Airsonett Air5.

– Vi är glada att kunna hälsa Airsonett välkomna som ny kund hos Orbit One.

Tillverkningen kommer att ske i Ronneby och Orbit One kommer att ansvara för hela värdekedjan från inköp av komponenter till produktion, berättar Orbit Ones Director Sales & Marketing, Mats Eriksson.

Medtechbolaget Airsonett ny kund hos Orbit One–Vi valde Orbit One baserat på deras erfarenhet och certifiering inom medicinteknik, rätt mix av kunder och volym samt ett bra engagemang och kostnadseffektivitet, något vi redan sett bevis för. Vi har idag egen produktion av vår befintliga produkt Air4 och den kommer vi att fortsätta producera själva. Vi ser dock att den nya generationen Air5 kommer att gå i betydligt större volymer och vi vill inte investera i större produktionskapacitet. Airsonett ska i stället fokusera på marknadsföring och produktinnovation, berättar Anders Due-Boje, VD, Airsonett AB.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>