Mer än att må bättre – tänk om du vore snällare mot dig själv?
Hem LIVSSTIL Mer än att må bättre – tänk om vi vore snällare mot oss själva?

Mer än att må bättre – tänk om vi vore snällare mot oss själva?

Publicerat av: Redaktionen

I strävan efter det perfekta livet riskerar vi att lägga en stor inre press på oss själva för att leva upp till vår förväntan.

Det finns flera teorier om generation Y som visar på att de är flyktiga, reser mycket och följer sitt hjärta.

Men att alltid vara flexibel och känna ett inre krav på att hitta mening i livet, leder ofta till övertänkande och en känsla av att allt ska vara perfekt.

Livet och resorna ska vara fantastiska, jobbet ska var det bästa och utvecklande men speciellt att du själv ska vara perfekt.

Mer än att må bättre – tänk om du vore snällare mot dig själv?Självklart är det en omöjlig ekvation – varför är vi inte snällare mot oss själva?

Mer än att må bättre – står för att det är möjligt att må bättre men att det också finns något mer. Hjärnan är inte konstruerad för att behålla samma positiva känsla hela tiden. Förväntar du dig att må bra hela tiden och välja det bästa leder det till negativa känslor. Det i sin tur leder till övertänkande. Och det är där många befinner sig. I en förväntan av att leva det flexibla, underbara livet som till sist fäller krokben för dig och leder till mental ohälsa.

Mindmor erbjuder en fri grundkurs i hur hjärnan fungerar för att alla ska kunna ta del av små enkla tips om hur du kan bli snällare mot dig själv. En stor del av att hantera ett flexibelt liv är struktur och time-boxing. Kontraproduktivt kan man tänka men faktiskt så behöver hjärnan strukturen för att undvika överarbete. Därför erbjuder plattformen bland annat övertänkande och perfektionism som stegvis visar vägen mot ett tillåtande förhållningssätt och klarhet i tanken. En mer mindful-inställning men också flera metoder för struktur och time-boxing.

”Allt har sin tid, tänka har sin tid och bara vara har sin tid”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>