Hem TEKNIK Mycket teknik har längre hållbarhetstid än man tror

Mycket teknik har längre hållbarhetstid än man tror

Publicerat av: Redaktionen

Det är inte ovanligt att man byter mobil en eller flera gånger om året. I bästa fall byter man den vartannat år.

Mycket teknik har längre hållbarhetstid än man tror 3Det är däremot inte nödvändigt och det går faktiskt att använda sin mobil i fler år än så. Prestandan kan på lite dyrare modeller vara väldigt hög och hållbarheten brukar duga för åtminstone tre eller fyra år.

Det finns därför en hel del pengar att spara om man är okej med en begagnad mobil. Det är en populär metod många använder för att få dyrare modeller för en mycket billigare kostnad. Du kan fortfarande få en mobil i väldigt bra skick om du är noga när du ska köpa en begagnad enhet.

Finns mycket pengar att spara

Att köpa en ny mobil kan vara väldigt dyrt, inte minst om du är intresserad av de finaste modellerna från dyrare varumärken som Samsung eller Apple. Men om du ändå vill ha dessa nyare modeller kan det vara värt att kika på begagnade mobiler. Det är idag fullt möjligt att få mobiler i riktigt bra skick, även nyskick, när man köper begagnade enheter.

Redan efter någon månads användning, även om mobilen är i perfekt skick, har värdet gått ned ordentligt. Det här innebär att du ofta kan spara in tusenlappar på en mobil, även om den ser helt oanvänd ut. Om du köper den från en legitim butik får du den rensad och rengjord, redo att användas.

Man bör alltså inte ignorera begagnade smartphones bara för att man tror att det är dåligt skick. Den blir billigare ju sämre skick den är i, men det är upp till dig att avgöra hur gott skick den ska vara i.

Fler blir intresserade av begagnad teknik

Det är också fler som har blivit intresserade av att köpa begagnade mobiler. Mobiler är idag otroligt dyra i nyskick, inte minst från de större varumärkena. Det är därför värt att kika på begagnade modeller om det innebär att du kan spara in tusenlappar.

Det här gäller även om du föredrar lite billigare märken. Du sparar in en hel del pengar och kan då byta mobiler ofta om du känner för det. Om du sedan säljer din gamla enhet kan det bli en väldigt liten utgift att byta mobil.

Det här gäller även annan teknik som datorer, surfplattor och liknande. Teknik är dyrt och det finns mycket pengar att spara in genom att köpa det begagnat. Du kan även kolla upp hållbarhetstiden för olika modeller innan du väljer att köpa något. På så sätt kan du avgöra ungefär hur lång tid enheten har kvar.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>