Hem Nyheter Nederländska Bergman Clinics expanderar i Skandinavien genom förvärvet av Memira ögonkliniker

Nederländska Bergman Clinics expanderar i Skandinavien genom förvärvet av Memira ögonkliniker

Publicerat av: Redaktionen

Bergman Healthcare Clinics förvärvar Memira ögonkliniker, den ledande ögonklinikskedjan i Sverige, Norge och Danmark från Patricia Industries, en del av Investor AB.

Nederländska Bergman Clinics expanderar i Skandinavien genom förvärvet av Memira ögonkliniker 3I och med förvärvet expanderar bolaget som är marknadsledande inom elektiv vård i Nederländerna, sitt framgångsrika koncept till Skandinavien.

Med 47 kliniker är Memira Skandinaviens ledande kedja inom synkorrigerande operationer och en av de ledande aktörerna i världen på linsbyte. Memira har ett diversifierat nätverk av kliniker och genomför årligen tusentals operationer. Med ett brett utbud av ögonbehandlingar, experter och ett starkt nätverk av ögonkliniker kan Memira tack vare de tidigare förvärven av EyeCenter och StureOptikern erbjuda sina kunder en helhetslösning inom ögonvård.

Förvärvet passar mycket väl in i Bergman Clinics tillväxtstrategi med fokus på att ytterligare stärka bolagets ledande position inom planerad sjukvård samt expandera internationellt. Centralt i denna strategi är Bergmans expertis i att leverera högkvalitativa, kundfokuserade behandlingar till konkurrenskraftiga priser. Memira kommer utgöra plattformen för Bergman Scandinavia och dess fortsatta expansion på den skandinaviska marknaden.

Hans van der Heijden, koncernchef Bergman Healthcare Clinics: ”Vi är mycket glada över att kunna addera Memira till Bergman Clinics-familjen. Memiras kundbas, kvalitet och geografiska täckning kompletterar Bergman Clinics och ger oss möjligheten att ytterligare utöka vårt framgångsrika klinikkoncept. Dessutom ger denna sammanslagning större utrymme att gemensamt investera i teknisk innovation, digitalisering och utbildning. Detta kommer att stärka våra ledande positioner.”

Johanna Öberg, kommer att fortsätta i sin roll som koncernchef och VD på Memira och ser fram emot samarbetet: “Vi har under de senaste två åren haft en tydlig strategi för att bredda verksamheten. Memira har vuxit såväl organiskt som genom förvärven av EyeCenter och StureOptikern. Detta har skapat goda resultat och därmed förutsättningar för att ta ännu större kliv. Med Bergman Clinics som ny ägare ser jag att vi kan accelerera vår tillväxtresa ytterligare. Jag är glad att vår verksamhet nu kommer in i ett ännu större sammanhang, där vi tillsammans kan bredda och växa den gemensamma verksamheten i Skandinavien.”

Dan Pitulia, Memiras styrelseordförande, fortsätter: ”Från styrelsens sida är jag glad över att vi nu har funnit en bra hemmahamn för Memira. Vi har omsorgsfullt valt en ny ägare med kapacitet att fortsätta växa det lönsamma och välskötta bolag som nuvarande ledning skapat i Memira.”

Transaktionen är beroende av godkännande av Region Stockholm och den holländska hälso- och sjukvårdsmyndigheten.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>