Nordic Medtests testportal nominerat till IT i vården priset
Hem NYHETERIT-LÖSNING Nordic Medtests testportal nominerat till IT i vården priset

Nordic Medtests testportal nominerat till IT i vården priset

Publicerat av: Redaktionen

Dagens Medicin delar varje år ut IT i vården priset till aktörer inom vård och omsorg som använt digital hälsa till nytta för patienter och samhälle.

Nordic Medtests testportal nominerat till IT i vården priset 1

Björn Pettersson och Frank Grundin, Nordic Medtest

En av de nominerade är den testportal som Nordic Medtest utvecklat i samband med kvalitetssäkringen av Elektronisk remiss mellan landstingen.

Nordic Medtest har skapat en självinstruerande testportal för införande av e-hälsotjänster som ger landstingen ett kraftfullt verktyg för att på egen hand kunna genomföra test och kvalitetssäkring.

”Testportalen har förenklat och effektiviserat landstingens arbete med att införa Elektronisk remiss och kommer kunna underlätta landstingens underhåll och införande av fler e-hälsotjänster”, säger Frank Grundin, teknisk testledare på Nordic Medtest som varit med i utvecklingen av testportalen.

Testportalen utvecklades i samband med att Nordic Medtest fick i uppdrag av Inera AB att bidra med test och kvalitetssäkring vid utveckling och införande av Elektronisk remiss. Det fanns då ett stort behov hos landstingen att själva kunna testa e-hälsotjänsten för att kunna simulera olika testscenarier, verifiera olika användningsfall mot olika mottagare och samtidigt spara tid och resurser.

”Mottagandet av tjänsten hos landstingen har varit mycket positivt då det möjliggör en mer självständig testning för landstingen. I förlängningen bidrar det till sänkta kostnader för landstingen och ett säkrare införande av e-hälsotjänster”, säger Björn Pettersson, testare Nordic Medtest.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>