Nu instiftas Arvid Carlsson Award by Sahlgrenska Science Park
Hem NYHETER Nu instiftas Arvid Carlsson Award by Sahlgrenska Science Park

Nu instiftas Arvid Carlsson Award by Sahlgrenska Science Park

Publicerat av: Redaktionen

I syfte att hylla innovation, kunskap och kompetenshöjd i förening med gott entreprenörskap instiftar nu Sahlgrenska Science Park ett pris i Nobelpristagare Arvid Carlssons namn.

Nu instiftas Arvid Carlsson Award by Sahlgrenska Science Park 1

Arvid Carlsson, Award by Sahlgrenska Science Park

Utmärkelsen går i linje med Sahlgrenska Science Parks vision om en life science-region i världsklass och priset skall delas ut årligen till en entreprenör som driver utvecklingen framåt för människors hälsa och välfärd.
Arvid Carlsson, som tilldelades nobelpriset i medicin år 2000 för sina ”upptäckter rörande signalsubstanser i nervsystemet”, är idag fortfarande verksam i sitt bolag A. Carlsson Research på Sahlgrenska Science Park i Göteborg.

”Arvid Carlsson är en sann inspiratör och entreprenör i vår miljö, som inte bara haft avgörande betydelse inom forskning och medicin utan fortfarande drivs av nyfikenhet att vilja lösa stora hälsoproblem. Med priset vill vi ge erkännande åt lovande och framtida entreprenörer och stimulera till fortsatt lärande och kontaktskapande på den globala arena som är life science,” säger Charlotta Gummeson, VD för Sahlgrenska Science Park.

”Jag är mycket glad och stolt över att ge namn åt en utmärkelse som stärker och hyllar entreprenörskapet samtidigt som vikten av långsiktig och ständig kompetensförsörjning uppmärksammas,” säger Arvid Carlsson.
I år delas priset ut den 27 september 2017 i samband med Park Annual, årets entreprenörs- och innovationsevent som för 12:e året i rad arrangeras av Sahlgrenska Science Park.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>