Nu kan man skänka Covid-19 vaccin när man får sin egen vaccination på Doktor24:s mottagningar
Hem NYHETER Nu kan man skänka Covid-19 vaccin när man får sin egen vaccination på Doktor24:s mottagningar

Nu kan man skänka Covid-19 vaccin när man får sin egen vaccination på Doktor24:s mottagningar

Publicerat av: Redaktionen

Vaccine Forward inleder nu ett samarbete med Doktor24. Genom att enkelt skanna av en QR-kod på vaccinationsmottagningarna, kan Doktor24:s patienter skänka ett Covid-19 vaccin till någon i de fattigaste delarna av världen.Vaccine Forward är en ideell insamlingsorganisation för inköp och distribution av Covid-19 vaccin till världens 92 fattigaste ekonomier

När man har fått sitt vaccin och väntar på observation i 15 minuter kan man passa på att med några enkla knapptryck på mobilen för endast 85 kronor, skänka Covid-19 vaccin till en människa i någon av världens 92 fattigaste ekonomier. Doktor24 har satt upp Vaccine Forward-affischer på sina mottagningar på ett flertal orter samt kommer kommunicera samarbetet i sina digitala kanaler.

– Nu kan vi erbjuda möjligheten att göra skillnad genom att stötta det viktiga arbete som Vaccine Forward gör. Tillsammans kan vi hjälpas åt att bekämpa pandemin i världen, säger Lena Carlberg, Head of Brand Marketing på Doktor24.

Alla pengar som Vaccine Forward samlar in går till GAVI (Globala Vaccinalliansen) COVAX AMC och på Vaccine Forwards hemsida kan man se hur långt de har kommit och hur de arbetar med att redovisa de medel som kommit in. I skrivande stund har de samlat in donationer som möjliggör över 41 000 vaccinationer.

– Den här pandemin kommer inte vara över förrän alla länder får tillgång till vaccin, och just nu saknas det flera miljarder kronor för att nå dit. Vi är därför så glada för vårt samarbete med Doktor24, för det gör det enklare för många fler att vara med och bidra, säger Vaccine Forwards grundare Elisabeth Thand Ringqvist.

Läs mer om Vaccine Forwards arbete här.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>