Nu satsar Västerbotten på AI
Hem NYHETER Nu satsar Västerbotten på AI

Nu satsar Västerbotten på AI

Publicerat av: Redaktionen

Potentialen i datadriven innovation, inte minst inom AI- området, är enorm.

Nu satsar Västerbotten på AI 2För att välfärden och företagen ska kunna fortsätta att utvecklas positivt kommer en stor mängd datadrivna innovationer behöva skapas. Därför har projektet DIHS lanserats i Västerbotten.

DIHS:s övergripande syfte är att stimulera publicerandet av data som kan användas som råvara till nya datadrivna innovationer som använder sig av Artificiell lntelligens. Projektet erbjuder också intresserade att labba med data och prova på att jobba praktiskt med en del av de tekniker som används inom området.

– Det finns ofantligt mycket data tillgängligt idag, säger Thomas Kvist, projektledare vid Region Västerbotten. All data kan både företag och offentlig sektor ha stor nytta av, men vi använder oss inte alls av alla de möjligheter som finns och data behöver även rensas från felaktigheter.

Projektet kommer använda sig av verktyg som bl.a. Google skapat och landa detta i en kontext anpassad för offentliga och privata aktörer som inte har en stor förförståelse för denna typ av datadriven innovation. Ambitionen är att stimulera aktörer som självständigt kan efterfråga och bedriva utveckling av AI-lösningar som stärker länet.

Läs mer projektet DIHS här.

Bjuder in till labbar

Projektet kommer arrangera ett flertal labbar om AI kopplat till bland annat kundtjänstdata, försäljningsprognoser, sensordata och bildanalyser. Utöver labbar arrangerar projektet ett antal inspirationsföreläsningar om AI.

Särskilt kommer projektet jobba med att få kvinnliga deltagare till labbarna för att etablera en så representativ grupp av labbare som möjligt.

Den första labben för projektet hålls i Skellefteå den 9 maj. Labben vänder sig till de som jobbar med digitalisering, student och de som har ett intresse av AI. Inbjudan till labben i Skellefteå bifogas.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>