Hem NYHETER Ny distansutbildning till undersköterska startar i Växjö

Ny distansutbildning till undersköterska startar i Växjö

Publicerat av: Redaktionen

I februari 2020 startar Hermods en gymnasial yrkesutbildning till undersköterska inom vård och omsorg i Växjö. Utbildningen är på distans där eleven själv kan bestämma studietakt.

Ny distansutbildning till undersköterska startar i Växjö 3– Undersköterska är ett yrke där arbetsbehovet är mycket stort. Cirka 129 000 undersköterskor i Sverige kommer att behöva rekryteras till 2022, säger Peter Sandin, Rektor Hermods Växjö.

Undersköterskeutbildningen är en gymnasial yrkesutbildning som är på distans där eleven själv kan bestämma studietakt efter eget behov. Ansökningarna till utbildningen pågår från 6 – 29:e december och görs via Växjö kommun. Utbildningen startar i februari 2020.

– Den här utbildningen är individanpassad och eleven kan skräddarsy sin utbildning beroende på om du redan arbetar som undersköterska och vill ha formell behörighet, eller om du är helt ny inom vården. Att studera till undersköterska passar den som tycker om att arbeta med människor och är intresserad av vård, omsorg och etik, säger Peter Sandin.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>