Ny eyetracker från Tobii Pro
Hem PRODUKTNYTT Ny eyetracker från Tobii Pro

Ny eyetracker från Tobii Pro

Publicerat av: Redaktionen

Ny eyetracker från Tobii Pro kan läsa av ögonrörelser från fler människor än någonsin tidigare

Tobii Pro, världsledande inom eyetracking-lösningar för forskning, utökar sitt produktsortiment med en ny eyetracker för skärmbaserade studier. Den nya produkten kan läsa av ögonrörelser från fler människor än någonsin tidigare, vilket möjliggör mer kostnadseffektiva studier och ger snabbare resultat. 

Eyetracking är en kraftfull metod för att förstå mänskligt beteende. Användandet av tekniken växer snabbt inom många akademiska och kommersiella områden. Till exempel tillämpas eyetracking inom ett brett spektrum av psykologiforskning – metoden används av forskare för att undersöka hur spädbarn utvecklas språkligt och socialt samt för att ta reda på konsumenters reaktioner på olika marknadsföringsbudskap. Det är också ett etablerat verktyg inom användbarhetstester för att förstå hur besökare interagerar med webbplatser, i syfte att förbättra användbarhet och konverteringsgrad.

AN_multiScreen_Amazon_shot_20130927_618x271 Tobii Pro introducerar nu Tobii Pro X3-120, en ny eyetracker för skärmbaserade studier, som bygger på de senaste tekniska framstegen inom eyetracking. Oöverträffad förmåga att läsa av ögonrörelser gör att forskare kan arbeta effektivt med ett brett tvärsnitt av befolkningen och i publika miljöer där det är lätt att rekrytera testpersoner, i stället för i forskningslabb.

– Eyetracking är ovärderligt för oss i vår forskning för att få en djupare insikt i hur konsumenter samlar in information och hur de formar preferenser i marknadskommunikation och beslutsfattande, säger Rik Pieters, professor i marknadsföring, School of Economics and Management vid Tilburg University, Nederländerna. Tobii Pro X3-120 kan läsa av ögonrörelser från fler människor än något annat system som vi har sett hittills. Med den här extremt robusta och mobila lösningen kan vi studera fler konsumenter mer effektivt och få mer data av hög kvalitet. Det här är ett stort steg framåt.TobiiPro_X3-120_eye_tracker_study_619x271

– Allt fler forskare vill kunna samla in tillförlitliga data på enklast möjliga sätt, säger Tom Englund, chef för affärsområdet Tobii Pro. Våra eyetracking-lösningar klarar av att läsa av ögonrörelser oavsett människors etnicitet och ålder, eller om de bär kontaktlinser eller glasögon. Det nya systemet kan användas var som helst, till exempel i hemmet, gallerior, skolor och på kliniker, vilket hjälper forskare att genomföra studier snabbare och till en lägre kostnad, samtidigt som de får djupare insikter. Med Tobii Pro X3-120 tar vi ett stort steg i riktningen att göra eyetracking till en standardmetod inom en rad forskningsområden.

Tobii Pro, ett affärsområde inom Tobii, är ledande leverantör av eyetracking-lösningar och tjänster för att studera mänskligt beteende. Genom insikter från eyetracking hjälper vi forskare inom både akademiska och kommersiella områden att utveckla sin forskning och skapa förändring. Våra lösningar används inom en rad områden, från studier av köpbeteenden och användbarhetstester till psykologi- och synforskning. Vi är stolta över att ha över 2000 företag och 1500 forskningsinstitutioner som våra kunder, däribland Microsoft, Procter & Gamble, Ipsos och GfK samt 49 av världens 50 mest ansedda universitet.

Mer information

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>