Snabbväxande gravidappen vill stötta förlossningsvården - lanserar digitalt verktyg
Hem APP Ny gravidapp vill stötta förlossningsvården – lanserar digitalt verktyg

Ny gravidapp vill stötta förlossningsvården – lanserar digitalt verktyg

Publicerat av: Redaktionen

För att skapa bättre förutsättningar för vården, och gravidas förlossningsupplevelser lanserar gravidappen Baby Journey ett digitalt förlossningsbrev. 

– Det blev tydligt för oss att vi med vårt verktyg kan bidra till mer informativa förlossningsbrev vilket skapar trygghet för både vårdpersonal och den födande inför, under och efter en förlossning, säger Michaela Forni, grundare Baby Journey. 

Förlossningsbrev är något som många gravida väljer att skriva, däremot har många svårt att veta exakt vad det ska innehålla för att verkligen kunna hjälpa barnmorskorna.

Från vårdens perspektiv är förlossningsbrevet en möjlighet att snabbt skapa sig en uppfattning om vem den födande är och vad den tror sig behöva för att må bra under sin förlossning.

– Våra barnmorskor har gjort oss medvetna om att fokus ofta hamnar fel i förlossningsbreven, och att de därför inte fungerar så bra som de hade kunnat göra. Vi såg ett behov av tydligare information om hur den födande fungerar, så att barnmorskorna kan bemöta den födande som den önskar. Det skapar en bättre upplevelse för alla inblandade, berättar Michaela Forni.

Snabbväxande gravidappen vill stötta förlossningsvården - lanserar digitalt verktyg

Baby Journeys grundare Timmy, Michaela & Damon med mobil

För att guida gravida i vilken information som är relevant att lyfta i förlossningsbrevet lanserar Baby Journey ett digitalt förlossningsbrev. I detta tas den gravida, och eventuell partner/stödperson, genom informativa och reflekterande frågor. Det digitala förlossningsbrevet ger den gravida möjlighet att blicka inåt och visualisera sin förlossning. Svaren på frågorna summeras i ett dokument som också blir ett verktyg för vårdpersonal för att anpassa stöd och bemötande efter varje individ.

Förhoppningen från Baby Journey är att det digitala förlossningsbrevet ska bidra till att fler förlossningar når upp till den födandes förväntningar.

– För gravida användare i vår app är förlossningen slutdestinationen. Därför är det viktigt för oss att bidra till att förlossningsupplevelsen blir så positiv som möjligt, och att den gravida får chans att förbereda sig. Genom att skapa ett underlättande verktyg kan vi både stötta den födande så om vården vilket är vårt mål i allt vi gör, avslutar Michaela.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>