Ny organisation sätter fokus på närsynthet
Hem EVENT Ny organisation sätter fokus på den ökande närsyntheten

Ny organisation sätter fokus på den ökande närsyntheten

Publicerat av: Redaktionen

I samband med Optikmässan 14 – 15 oktober presenteras en ny organisation – Nordiska Myopikontrollförbundet, NMF.

Det består av ögonmedicinska experter, optiker och företrädare för optikbranschen.

Syftet är att sätta fokus på den ökande närsyntheten, sprida kunskap och bidra till kvalitets- och kompetensutveckling inom området.

Närsynthet eller Myopi är ett starkt växande problem, framför allt bland barn. År 2050 beräknas hälften av världens befolkning vara närsynta. Trots det är det få som känner till varför närsynthet utvecklas, vilka problem det kan leda till, vad som kan göras förebyggande och att det finns flera forskningsbaserade behandlingsmöjligheter.

Under Optikmässan 14 — 15 oktober kommer NMF att presentera sig för hela optikbranschen.

— Tanken är att vi ska vara en samhällsnyttig organisation med ett gemensamt mål. Vi behöver sprida kunskap om närsynthet till allmänheten, men även till skolor, vården och andra berörda. Genom att samla alla som arbetar med myopi kan vi bidra till att bromsa ökningen av närsynthet och minska risken för framtida ögonskador, säger Gabriella Ödman som är ordförande i NMF.

Ny organisation sätter fokus på närsynthetNMF ska också arbeta med kvalitetsfrågor. Organisationen vill lyfta fram behandlingsmetoder som förebygger och behandlar närsynthet och som är vetenskapligt beprövade. En uttalad ambition är att följa den internationella utvecklingen inom myopiområdet.

NMF hälsar alla välkomna att träffa dem på Optikmässan. Bland annat kommer NMF att arrangera ett föredrag med summering från den internationella myopikongressen 4 – 7 september i Rotterdam, där NMF:s representanter deltog.

NMF finns i monter H:04 på Optikmässan, Scandinavian XPO i Arlandastad norr om Stockholm.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>