Hem NYHETER Ny satsning på hälsofrämjande innovationer

Ny satsning på hälsofrämjande innovationer

Publicerat av: Redaktionen

Region Västernorrland satsar nu vidare för att tillsammans med invånare och näringsliv testa nya hälsofrämjande idéer.

Ny satsning på hälsofrämjande innovationer 3Statliga myndigheten Vinnova ser potentialen och bidrar med statligt stöd. BizMaker och Bron Innovation medverkar som partners i projektet.

– Vår testbädd ska vara en snabb och enkel väg för att testa idéer för att avgöra dess potential och möjliggöra vidareutveckling, säger Linda Johansson Bäck, enhetschef för Utveckling och innovation.

Statligt stöd på 2,5 miljoner kronor

Ett statligt stöd från innovationsmyndigheten Vinnova på maximalt 2,5 miljoner kronor ska under en tvåårsperiod bidra till att möjliggöra testning och spridning av hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande idéer och innovationer.

– Vi i Region Västernorrland investerar motsvarande belopp i projektet som en del i genomförandet av vår digitaliseringsstrategi och satsning på innovationer och förebyggande hälsoarbete. Tillsammans med andra aktörer i länet kan vi nu fortsätta utveckla idéer och digitala lösningar som kan förbättra invånarnas hälsa, säger Hans Wiklund, regiondirektör.

Förberedelser och nätverk

Under det inledande förberedelseprojektet har kärnverksamheterna inom Region Västernorrland involverats och nätverk bildats med intresserade företag och organisationer. BizMaker och Bron Innovation ingår som partners i projektet.

– Vi ser fram emot att kunna erbjuda både startups och etablerade företag från hela Sverige en direktingång för att testa hälsofrämjande eller sjukdomsförebyggande produkter och tjänster inom Region Västernorrlands verksamhet, säger Cecilia Nordlund, affärsrådgivare på BizMaker.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>