Ny skola för sundare seniorer
Hem LIVSSTIL Ny skola för sundare seniorer

Ny skola för sundare seniorer

Publicerat av: Redaktionen

I september startar en tolvveckors hälsosatsning för Lunds kommuns alla seniorer.

Ny skola för sundare seniorer 2Satsningen går under namnet ”Senior Sport School” och erbjuder allt från senioranpassad styrketräning till temakvällar om hälsosam mat.

Under tolv veckor, med start den 18 september, genomförs en riktad satsning för Lunds kommuns seniorer (60+ år) i hälsans tecken. Satsningen, som är ett samarbete mellan Lunds kommun, Region Skåne och Skåneidrotten, ger lundaseniorer chans att prova på olika aktiviteter som t ex Senior Power styrketräning, delta i tematräffar med fokus på hälsa, laga hälsosam mat, få utbildning i hjärt- och lungräddning och ta del av intressanta föreläsningar.

– Fysisk aktivitet, social samvaro och en aktiv fritid är viktigt för alla oavsett ålder. Vi vill därför ge fler seniorer inspiration och praktiska tips om hur de med ganska små och enkla förändringar i sitt liv kan få en mer hälsosam och sund livsstil, menar Elin Gustafsson, ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Lunds kommun

Senior Sport School, som satsningen heter, kommer under hösten ha träffar tisdagar och torsdagar, och då oftast på förmiddagar. På tisdagar kommer det att vara någon form av föreläsning eller tematräff och på torsdagar kommer det vara fokus på rörelse.

Redan den 30 augusti är alla intresserade välkomna på ett informationsmöte om satsningen. Mötet sker klockan 10-11 i Föreningsgården i Södra Sandby. På mötet kommer det finnas möjlighet att ställa frågor och anmäla sig till ”skolan”.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>