Ny teknik för att minska blodförlust efter skada
Hem TEKNIK Ny teknik som kontrollerar blödning

Ny teknik som kontrollerar blödning

Publicerat av: Redaktionen

När en kritisk skada på en arm eller ett ben leder till kraftig blodförlust måste ett tryckförband läggas.

Med hjälp av innovativa lösningar, hög kompetens inom industrialisering och ekodesign stöttar Semcon Norge nu health tech-bolaget Aristeia i utvecklingen av ett unikt tryckförband som kontrollerar blödning. 

Aristeias patenterade lösning är både enkel och snabb att använda och erbjuder en marknadsledande tryckfördelning tack vare en specialutvecklad dragbandsmekanism, en robust remstyrning och användarinstruktioner på själva enheten. Den optimerade tryckfördelningen minskar smärta och obehag.

Ny teknik för att minska blodförlust efter skada– Det här projektet är ett utmärkt exempel på hur vi på Semcon kan bidra med vår erfarenhet och kunskap för att förverkliga en riktigt bra idé som kommer att hjälpa många människor. Samtidigt visar vi hur produktutveckling kan göras på ett mer hållbart sätt, säger Kristina Schnell, projektledare på Semcon Norge.

Semcon samarbetar med Aristeia för att förbättra prestanda och design på startupbolagets nuvarande Gen4-prototyp, och samtidigt utforska hur produkten bäst kan serietillverkas.

– Med en så lätt och kompakt design är det avgörande att hitta kostnadseffektiva och hållbara tillverkningstekniker för alltifrån katalogkomponenter till 3D-utskrifter. Vi är glada att vi har Semcon med oss på vår resa, säger Gard Fostad Moe, VD för och grundare av Aristeia.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>