Ny telefonkatalog för bildtelefonanvändare
Hem NYHETERIT-LÖSNING Ny telefonkatalog för bildtelefonanvändare

Ny telefonkatalog för bildtelefonanvändare

Publicerat av: Redaktionen

Bildtelefonkatalogen.se är en webbaserad telefonkatalog där man hittar personer, företag och organisationer som använder alternativ telefoni.

Döva och hörselskadade har sedan 2004 använt bildtelefoni för att kommunicera med varandra och andra. Sedan länge har det efterfrågats en telefonkatalog där man på ett enkelt sätt hittar andra som använder bildtelefoni och deras kontaktuppgifter.IT-Hälsa.se

– Centrum för hjälpmedel i Region Örebro län har utvecklat en webbplats som fungerar som en telefonkatalog för användare av bildtelefoni, texttelefoni och andra alternativa kommunikationsformer. På webbplatsen registrerar man sig själv och sina kontaktuppgifter. Alla kan söka i katalogen även om man inte själv är registrerad, säger Martin Zakrisson, projektledare vid Centrum för hjälpmedel.

Region Örebro län är nationellt centrum för elektronisk kommunikation

Bildtelefonkatalogen.se ingår i Centrum för hjälpmedels och Region Örebro läns nationella uppdrag från Socialstyrelsen att samordna och stimulera användningen av elektronisk kommunikation för personer med funktionsnedsättning.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>