Hem TEKNIK Nyckelfri vård och omsorg införs i Karlstads kommun

Nyckelfri vård och omsorg införs i Karlstads kommun

Publicerat av: Redaktionen

Nu lanseras nyckelfri vård och omsorg inom Karlstads kommuns hemtjänst

Nyckelfri vård och omsorg införs i Karlstads kommun 3Molkom och Väse var först ut att börja använda de digitala låsen, som i höst och vinter ska monteras hos samtliga hemtjänstkunder.

Karlstads kommun inför nyckelfri vård och omsorg. Det innebär att hemtjänstpersonal kan låsa upp dörren hos kunderna med en app i jobbtelefonen. I maj introducerades de nya digitala låsen hos kunder i Molkom och Väse. Nu ska de monteras hos samtliga hemtjänstkunder löpande under hösten och vintern 2019/2020. Näst på tur är hemtjänsten i Vålberg.

– De digitala låsen höjer säkerheten samtidigt som de underlättar för både kunder och personal, säger projektledaren Helena Holmstrand.

Det blir en ökad trygghet eftersom de digitala låsen alltid registrerar vem som öppnar dem och vid vilken tidpunkt. Samtidigt blir det färre nycklar till fastigheten i omlopp och hemtjänstpersonalen får en smidigare hantering.

FAKTA

  • Hemtjänsten har tillgång till en vanlig nyckel som backup.
  • Kunden får ett batteridrivet låsvred monterat på sin dörr, men det lämnar inga märken på dörren och den kan användas som vanligt.
  • Kommunen står för både installation och sedan avinstallation om det digitala låset inte längre behövs.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>