Hem NYHETER Nytt avsnitt av podden Omtanken – Kosten och måltidssituationen inom vården och äldreomsorgen

Nytt avsnitt av podden Omtanken – Kosten och måltidssituationen inom vården och äldreomsorgen

Publicerat av: Redaktionen

​Dietist Jenny Johansson intervjuas om hur viktig kosten och måltidssituationen är inom vården och äldreomsorgen.

Nytt avsnitt av podden Omtanken – Kosten och måltidssituationen inom vården och äldreomsorgen 3Hon ger många tips på hur kosten och själva måltidsupplevelsen kan bli ännu bättre för de äldre.

Det är inte bara smaken som påverkar, utan även miljön där maten serveras, bemötande och hur maten läggs upp på tallriken. Jenny går också igenom hur rätt kost kan motverka benskörhet och undernäring bland äldre. Vad bör personalen tänka på gällande kost till boende och patienter? Och vad säger Livsmedelsverkets nya riktlinjer kring äldreomsorgen? Jenny delar även med sig av ett misstag som i slutändan blev en viktig erfarenhet.

Bra chefsskap inom vården och omsorgen

Omtanken är en podcast av Stockholms Sjukhem där våra medarbetare delar med sig av sina kunskaper så att fler kan ge en ännu bättre vård och omsorg. Podcasten riktar sig både till professionen och allmänheten som kan var intresserade av de ämnen som tas upp.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>