Östersjöregionens största innovationskonferens till Stockholm
Hem NYHETER Östersjöregionens största innovationskonferens till Stockholm

Östersjöregionens största innovationskonferens till Stockholm

Publicerat av: Redaktionen

Den 26–27 oktober går den största innovationskonferensen Nordic-Baltic Dynamics av stapeln i Stockholm, med över 200 deltagare från innovationsbranschen.

Målet med Östersjöregionens innovationskonferens som är en 22 år lång tradition är att stärka samarbetet mellan science parks och intressenter för innovationsekosystem i de nordiska och baltiska länderna.Östersjöregionens största innovationskonferens till Stockholm 2

Konferensen arrangeras av Talli Science Park Tehnopol och Swedish Incubators & Science Parks (SISP) och har för första gången deltagare från Finland och Sverige. Early-bird biljetter säljs till och med slutet av augusti.

– Årets konferens kommer att vara något annorlunda än de föregående när det gäller innehåll, struktur och plats. Innovation begränsas inte av geografiska avstånd eller av tid.

För att hitta ännu fler möjligheter till gemensamma initiativ inom vetenskap och innovationssektorn beslutade vi att involvera intressenter från Sverige och Finland i den offentliga diskussionen, säger Jaak Raie, vd Tallinn Science Park Tehnopol som också är en av talarna på konferensen.

Temat för konferensen är Building Resilience for a Stronger Tomorrow. Fyra sekundära teman lyfter sedan science parkens roll inom företagens innovation- och teknikutveckling, strategier för att stärka hållbarheten i science parks samt hur värdeerbjudandet ser ut för science parks olika intressenter och hur de förändrats över tid. Varje program är uppdelat i ”smörgåsblock” där det utöver olika talare ingår konkret samarbete.

Utöver de fyra ämnena innehåller konferensprogrammet välkomsthälsningar på regeringsnivå från Estland och Sverige med presentationer inom resilience och övergripande blickar bakåt och framåt för innovationsscenen i Sverige, Finland och Baltikum.

– På konferensen hoppas vi se olika team och individer med passion för tech, entreprenörskap och innovation som vill utbyta idéer och åsikter med regionens mest namnkunniga experter inom innovation. Konferensen ger också en unik möjlighet för nätverkande för regionala och globala kontakter, säger Jaak Raie.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>