bd4a62fc3cc6b33c org
Hem APP PainDrainer AB inbjuden som talare på 2021 World Congress on Pain

PainDrainer AB inbjuden som talare på 2021 World Congress on Pain

Publicerat av: Redaktionen

PainDrainer® är den första digitala appen för kroniska smärtpatienter som drivs av artificiell intelligens, vilket gör den helt patientcentrisk, eftersom den anpassar sig efter varje enskild patients behov.

PainDrainer AB meddelar att bolaget kommer att medverka på konferensen International Association for the Study of Pain (IASP) 2021 World Congress on Pain den 9-11 samt 16-18 juni där bolagets Chief Medical Officer (CMO), tillika styrelseordförande Prof. Carl Borrebaeck är inbjuden talare för att presentera resultatet från PainDrainers pilot studie genomförd tillsammans med Koman Family Outpatient Clinic på UC San Diego Health.

”Vi är mycket nöjda med resultatet som visar att redan efter ca 6 veckors användande ger PainDrainer® en signifikant ökning av livskvalitet samt minskning av smärtnivå hos patienter med långvarig smärta.”, säger Carl Borrebaeck, CMO PainDrainer AB.

Pilotstudien genomfördes med Koman Family Outpatient Pavilion, University of California San Diego Health. ”Vårt arbete fokuserar på att hjälpa patienter att hantera sin kroniska smärta. PainDrainer® är ett helt nytt verktyg i vår klinik och har gjort det möjligt för oss att förbättra livskvaliteten för de patienter som ingår i studien.”, säger Gregory R. Polston MD, Pain Management Specialist, UC San Diego Health.

”Detta en viktig milstolpe för bolaget och är den första studien som visar klinisk evidens av ett artificiell intelligens-drivet digitalt verktyg anpassat för kroniska smärtpatienter. Resultatet validerar den lovande utvecklingen av bolagets nuvarande och framtida produkter och jag är mycket nöjd med utfallet av denna första kliniska studie”, säger Ann-Christin Malmborg, Hager VD PainDrainer AB.

Den vetenskapliga postern finns att läsa på PainDrainers hemsida www.paindrainer.com där presentationen även kommer att finnas tillgänglig i efterhand.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>