PainDrainer AB patenterar sitt unika patient-centriska koncept för smärtpatienter
Hem NYHETER PainDrainer AB patenterar sitt unika patient-centriska koncept för smärtpatienter

PainDrainer AB patenterar sitt unika patient-centriska koncept för smärtpatienter

Publicerat av: Redaktionen

PainDrainer AB med säte på Medicon Village i Lund, har lämnat in en internationell patentansökan en s.k. Patent Cooperation Treaty (PCT).

Patentansökan avser det helt unika patient-centriska digitala koncept som i pilotstudie redan har visat sig öka livskvaliteten och minska smärtnivån hos smärtpatienter efter ca 6 veckor.

Ledande sjukhus och smärtspecialister i Skandinavien och USA har bidragit till utvecklingen av PainDrainer®, som bygger på klinisk praxis för smärtbehandling. PainDrainer AB har sedan vidareutvecklat dessa och gör dem tillgängliga för alla som lever med smärta genom sitt CE-märkta digitala verktyg, baserad på artificiell intelligens.
”Ett globalt patent är av betydande värde och patentansökan är en viktig milstolpe för att skydda vårt helt unika koncept som kommer att förbättra livet för miljontals människor som lever med smärta.”, säger Ann-Christin Malmborg Hager, VD på PainDrainer AB.

PainDrainer AB patenterar sitt unika patient-centriska koncept för smärtpatienterNär man lever med smärta kan det vara svårt att planera sin dag, eller ha energi kvar till aktiviteter som man värdesätter högt. PainDrainer® är en digital smärtcoach som med hjälp av artificiell intelligens lär sig på individnivå hur användarens aktiviteter påverkar smärtan.
PainDrainer AB samarbetar med Potter Clarkson LLP patentbyrå för strategier och ansökningar.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>