nFokus blir AmbiCare
Hem NYHETER nFokus blir AmbiCare

nFokus blir AmbiCare

Publicerat av: Redaktionen

Leverantör till arbetsplatsenifokus.se får nytt namn och ny hemsida. nFocus blir AmbiCare.

Varför byter ni namn till AmbiCare?

Det är den innovativa lösningen för hälsosam arbetsmiljö som är anledningen till namnbytet. AmbiCare AB kommer från engelskan, d.v.s. ”ambient” och ”ambience” som betyder omgivande och miljö. Företaget fokuserar just på att förbättra den visuella omgivande miljön med visuell brusreducering och brusreducerande glasögon.

Detta är en lösning som skapar arbetsro och gör det enklare att fokusera i intrycksintensiva omgivningar som t.ex. öppna kontorsmiljöer, studiemiljöer, kollektivtrafik eller caféer.

En hjärnsmart innovation

nFokus blir AmbiCareGenom att reducera visuellt brus minskar belastningen på hjärnan, menar Thorunn Widö, VD på AmbiCare. Hon berättar att synen är ett avsevärt större sinne än hörseln och det går åt betydligt mer hjärnkapacitet för att processa synintyck. Att ha tillräckliga förutsättningar för att kunna fokusera i sin arbetsmiljö kan spela en avgörande roll för medarbetarnas hälsa och välmående, upplevd stress och prestation, berättar Thorunn.

”Vi tror att brusreducerande glasögon kommer bli ett lika självklart arbetsverktyg som höj- och sänkbara skrivbord eller specialanpassade tangentbord”, säger Mia Skoog, affärsutvecklare och medgrundare på AmbiCare som arbetat med hälsa och arbetsmiljö sedan 2008.

Visuellt brus, vad är det?

Vi blir dagligen bombarderade med sinnesintryck och information. 80% av intrycken som hjärnan behöver bearbeta kommer via synen. För att kunna fokusera på koncentrationskrävande uppgifter krävs att filterfunktionen i hjärnan är på topp. Visuellt brus är den visuella information som omger oss som vi inte behöver för att utföra uppgiften (kollegan går förbi, en fågel flaxar i fönstret, ett ljus reflekteras, mobilens skärm lyser upp etc..

När vi inte kan koncentrera oss känns det frustrerande och vi börjar ofta klandra oss själva för att vi inte kan ”skärpa oss” och få jobbet gjort.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>