Paindrainer lanserar CARE Program - ett unikt egenvårdsprogram integrerat i den evidensbaserade smärtappen
Hem APP Paindrainer lanserar CARE Program som är ett unikt egenvårdsprogram integrerat i den evidensbaserade smärtappen

Paindrainer lanserar CARE Program som är ett unikt egenvårdsprogram integrerat i den evidensbaserade smärtappen

Publicerat av: Redaktionen

Paindrainer appen har klinisk evidens att förbättra livskvaliteten hos smärtpatienter.

Paindrainer CARE Program som bygger på välbeprövat rehabiliteringsupplägg släpps nu i appen som finns att ladda ner på App store och Google play.

Paindrainer appen är det första evidensbaserade digitala verktyget som visar förbättrad livskvalitet hos patienter som lider av kronisk smärta.

Lösningen drivs av Paindrainers eget 360o patientcentriska Artificiellt Neuralt Nätverk (ANN) som är helt anpassningsbar till varje kronisk smärtpatient. Kliniska studier visar på mycket god effekt på bland annat förbättrad livskvalitet, ökad fysisk funktion och minskad upplevelse av smärta.

Appen hjälper användaren förstå hur de dagliga aktiviteterna påverkar smärtan och guidar till bättre aktivitetsbalans. Eftersom Paindrainer är helt individanpassad får varje användare en personlig plan utifrån sin vardag och mål. Paindrainer CARE Program är en integrerad del av appen och fokuserar på en helhetssyn av smärta och dess påverkan på livet. CARE Programmet blandar teoretisk kunskap om smärta med väl beprövade egenvårdsmetoder såsom effektiva självhanteringsstrategier, avslappningsövningar, fysiska rehabövningar anpassade för att göra hemma och mindfulnessövningar. Alla delar i Paindrainer CARE Program bygger på validerade metoder för att hantera och kontrollera smärta. Användaren får i programmet tillgång till värdefulla reflektionsövningar som tillsammans med övrigt innehåll i Paindrainer appen ökar förståelsen och medvetenheten kring smärtan för att på så sätt lindra smärtan, ta kontroll och öka livskvaliteten.

Paindrainer lanserar CARE Program - ett unikt egenvårdsprogram integrerat i den evidensbaserade smärtappen”Vi vet från våra kliniska studier att Paindrainer gör en stor skillnad för smärtpatienter. Nu vill vi utöka värdet för användaren av appen genom att erbjuda CARE Programmet som ser till helheten. Vi har med hjälp av smärtkliniker vi samarbetar med och vårt Advisory board tagit till oss hur effektiv smärtrehabilitering går till, och gjort det tillgängligt i Paindrainer appen.”, säger Erik Frick VD Paindrainer AB.

CARE Programmet är integrerad i appen och innehållet släpps i lättillgängliga kort, i en takt för att passa användarens resa och fortsätta motivera till användning av appen och att ta kontroll över och lindra smärtan.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>