PerkinElmer växlar upp inom Life science lanserar nästa generations mjukvara för Cell Imaging-analys för att effektivisera läkemedelsutveckling
Hem MEDICINTEKNIK PerkinElmer växlar upp inom Life science

PerkinElmer växlar upp inom Life science

Publicerat av: Redaktionen

Lanserar nästa generations mjukvara för Cell Imaging-analys för att effektivisera läkemedelsutveckling

PerkinElmer, ledande leverantör av analysverktyg och -lösningar för Life science, diagnostik, livsmedel och miljö, lanserar nu Signals Image Artist™, en programvara för nästa generations Imaging analys och datahanteringsplattform särskilt anpassad för läkemedel.

Programvaran gör det möjligt för forskare att med högre precision bearbeta och analysera data från high-content screening (HCS) och Cell imaging på bara några timmar, i stället för som tidigare dagar eller veckor. Signals Image Artist ingår i PerkinElmers portfölj med informatiklösningar, Signals Informatics portfolio.

PerkinElmer växlar upp inom Life science lanserar nästa generations mjukvara för Cell Imaging-analys för att effektivisera läkemedelsutvecklingPerkinElmer utvidgar sitt erbjudande inom Life science med programvaran Signals Image Artist. Den nya informatiklösningen är särskilt utformad för de stora datamängder som laboratorier för läkemedelsforskning arbetar med idag, inklusive 3D cell imaging, fenotyp och Cell Painting imaging. Programvaran stärker företagets Life science-portfölj och möjliggör fler kompletta arbetsflöden med allt från programvara, innovativa verktyg, reagenser till hårdvara.

”Programvaran Signals Image Artist ökar kraftigt analyskapaciteteten för forskare, labb och företag inom Life science. För att minska behovet av antalet kliniska försök så används fysiologiskt relevanta modeller, cell painting och fenotypisk screening i högre utsträckning.

Det leder till att enorma mängder bilddata behöver analyseras och bearbetas, vilket är en utmaning för många befintliga system. Vi är därför mycket nöjda med att kunna erbjuda en plattform som både är designad för de behov forskare och laboratorier har idag och som samtidigt möjliggör nya – och livsavgörande – läkemedel”, säger Erik Buseth, Managing Director för Norden och Benelux på PerkinElmer.

Signals Image Artist är kompatibel med alla större HCS- och cell imaging system som finns på marknaden idag, vilket gör det möjligt att använda mjukvaran i laboratorier som använder sig av system från flera olika leverantörer. Flera användare kan behandla, analysera, dela och lagra information samtidigt, utan att prestandan försämras. Mjukvaran kan driftsättas antingen genom molnet eller lokalt och lagringsutrymmet är skalbart för att säkerställa att programvaran svarar på det enskilda laboratoriets utmaningar och behov.

Signals Image Artist™ är ett tillskott till PerkinElmers HCS-lösningar, som också inkluderar Opera Phenix® Plus och Operetta® CLS High-Content Screening System, PhenoVue™ reagenser, PhenoPlate™ mikroplattor, automatisering och Signals Screening™ platform (som snart kommer byta namn till Signals VitroVivo™). Med den förbyggda integrationen av programvaran Signals Image Artist kan användare av Signals VitroVivo-plattformen göra en sömlös överföring av data som kommer från HCS-experiment för att utföra sekundära analyser som maskininlärningsstödd klustring och statistisk analys. Denna integration hjälper forskare att få insikt i tidsserier, potentiell behandling och fenotypiska förändringar i de läkemedelskandidater de arbetar med, och gör det möjligt att dela resultat och stöttande arbetsflöden. Idag använder många kunder i Norden PerkinElmers marknadsledande HCS-lösningar.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>